A Főgáz átmeneti türelmi időszakot vezet be a rászorulók megsegítésére az ünnepek alatt, közölte a szolgáltató.

A nemzeti közműszolgáltatási rendszer részeként működő Főgáz a 2015. december 15. és 2016. január 5. között önkéntes kikapcsolási moratóriumot vállalt annak érdekében, hogy ebben az időszakban a fogyasztók ne maradjanak szolgáltatás nélkül, és az ünnepek minden családnál a békés családi együttlétről szóljanak.

Január 5-ig nem kapcsolják ki a szolgáltatástForrás: MTI/Soós Lajos

A kikapcsolási moratórium nem csak a védett fogyasztókat érinti, hanem azokat a lakossági ügyfeleket is, akiknek 60 napon túli számlatartozása van, közölte a Főgáz, amely szerint így számukra is biztosított lesz az otthon melege ebben az időszakban. A Főgáz a rászorulókat szeretné segíteni, hogy a karácsony és a szilveszter körüli ünnepi időszakot minden család a gondokról megfeledkezve, nyugalomban, megfelelő körülmények között tölthesse. A kikapcsolási moratórium csak a Főgáz lakossági ügyfeleire érvényes, olvasható a cég közleményében.

Egy közmű mind felett

Jelenleg a Nemzeti Közmű már több mint 1,6 millió fogyasztó ellátását szavatolja, amelyből a Főgáz Zrt. 860 ezer, míg az ugyancsak nemzeti tulajdonú GDF SUEZ Energia Magyarország Zrt. 750 ezer fogyasztót szolgál ki. A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal kijelölő határozata alapján a Főgáz legkésőbb 2016. január 1-jétől az E.ON Energiaszolgáltató Kft. több mint 600 ezer és legkésőbb 2016. október 1-jétől a Tigáz Zrt. mintegy 1,2 millió egyetemes szolgáltatásra jogosult földgázfelhasználójának biztosítja a folyamatos földgázellátást, így 2016 év végéig a Nemzeti Közmű ellátásába kerül mind a 3,4 millió lakossági földgázfelhasználó, közölte a Főgáz.