Végrehajtás alatt a magyar milliárdos cége

Vágólapra másolva!
A Bioenergetic Kiadó Kft. végrehajtást és felszámolási eljárást kezdeményezett az Alexandra nagykereskedelmi cége, a Könyvbazár Kft. ellen. A könyves hálózatot felépítő Matyi Dezső első központi cége, a Pécsi Direkt tavaly óta felszámolás alatt áll. 
Vágólapra másolva!

A bíróság a Bioenergetic kérelmére január végén végrehajtást rendelt el az Alexandra könyves hálózat nagykereskedő cége, a Könyvbazár Kft. ellen - derül ki a Céginfo.hu adataiból. Egy mintegy 40 millió forintos tartozásból 10 millió forint bíróság által jóváhagyott követelés miatt kezdeményezte a végrehajtást a Könyvbazár ellen az ezoterikus könyvek megjelentetésével foglalkozó cég - értesült a HVG.

Az Alexandra-hálózatot létrehozó Matyi Dezső központi könyves cége - a nagy- és kiskereskedelemmel, könyvkiadással, borkereskedelemmel, kávézóüzemeltetéssel foglalkozó - Pécsi Direkt Kft. tavaly márciusban került felszámolási eljárás alá; a céggel szemben az egyik hitelező, az OTP Bank Nyrt. is végrehajtást kezdeményezett.

Matyi Dezső első központi cége, a Pécsi Direkt tavaly óta felszámolás alatt áll Forrás: MTI/Simó Endre

A cég hatalmas szállítói és pénzintézeti tartozása miatt roppant meg. Matyi Dezső 2013-ban még szerepelt a Napi.hu A 100 leggazdagabb című kiadványában, 10,9 milliárd forintosra becsült vagyonával az 55. helyen állt.

A Pécsi Direkt rajta van a NAV legfrissebb adóslistáján is, 100 millió forintnál nagyobb adótartozással.
A Könyvbazár 2014-ben az előző évi 295 millióról közel 8,6 milliárd forintra növelte nettó árbevételét, az adózott eredménye meghaladta a 600 millió forintot - Napi.hu.