Tíz magyar cég is felkerült az ezres európai listára

BUSINESSMAN MAN, változás, fejlődés, cég növekedés, üzlet,
Businessman throwing paper in air, smiling
Vágólapra másolva!
Tíz magyar vállalkozás került fel a londoni tőzsde, a London Stock Exchange Group által összeállított „1000 leginspirálóbb európai cég" listájára. Az idén első ízben megjelent kiadvány összeállítói az ígéretes európai kisvállalatok között kereték a legjobbakat.
Vágólapra másolva!

A kiadvány szerint egy év alatt a 10 cég összesen

  • 92 százalékos éves növekedést ért el,
  • munkavállalóik száma 49 százalékkal bővült,
  • átlagos árbevételük pedig 57,4 millió euró (körülbelül 18 milliárd forint) volt.

A londoni tőzsde a Carboferr Zrt.-t, a Colas Hungária Zrt.-t, az EURO ONE Számítástechnikai Zrt.-t, a Ferroép Zrt.-t, a Geohidroterv Kft.-t, a Hunland Trade Kft.-t, az InnoCore Vision Kft.-t, a Keviép Kft.-t, az MPF Csoportot, valamint a NISZ Zrt.-t nevezte meg inspiráló magyar cégeknek.

92 százalékos növekedést értek el Forrás: PhotoAlto/Ale Ventura

Az összeállítás szerint a tíz magyar cég közül a legnagyobb árbevételt az építőiparban jeleskedő Colas, valamint az IT-szektorban tevékenykedő NISZ érte el: mindkét cég 100 millióról 150 millió euróra (körülbelül 47 milliárd forintra) növelte árbevételét.

Ezzel szemben az Opten cégadatai szerint a Colas nettó árbevétele 27 milliárd forintról 16 milliárd forintra csökkent 2015-ben, míg az állami cég, a NISZ nettó árbevétele 23,8 milliárdról 27,3 milliárdra nőtt a tavalyi évben, tehát eleve egyik összeg sem éri el a 100 millió eurót.