26 milliárddal több kamatmentes hitelt lehet felvenni

Euro dollar és forint pénz bankjegyek és érmék, bankkártyák Euro dollar és forint pénz bankjegyek és érmék, bankkártyák
Euro dollar és forint pénz bankjegyek és érmék, bankkártyák
Vágólapra másolva!
A nagy érdeklődés miatt 44-ről 70 milliárdra emelte a kormány a Mikro, Kis- és Középvállalkozások Versenyképességének Növelése Hitelprogramban elérhető forrás összegét.
Vágólapra másolva!

A kormány 70 milliárd forintra emelte a Mikro, Kis- és Középvállalkozások Versenyképességének Növelése Hitelprogramban elérhető forrás összegét. A nulla százalékos kamatozású hitelt országszerte 428 MFB Ponton igényelhetik a vállalkozások, tájékoztat a Magyar Fejlesztési Bank (MFB).

44 milliárdos kerettel indult

A program eredetileg 44 milliárd forintos keretösszeggel indult, alig néhány hónappal a program elindulását követően a benyújtott hitelkérelmek összege már meghaladta a 34 milliárd forintot, ezért döntöttek az emelésről.

A feldolgozóiparban a legtöbb az érdeklődő

Az MFB adatai szerint a legtöbb érdeklődő vállalkozás a feldolgozóiparban (23,34 százalék) és a kereskedelem (19,52 százalék) területén működik, 12,27 százalékot tesznek ki az építőipari, 7,85 százalékot pedig a szálláshelyek és vendéglátásban aktív cégek igényei. A befogadott kérelmek hiteligénye általában 150 millió forint alatti: gépek, berendezések beszerzésére átlagosan 41 millió forint hitelt kérnek a vállalkozások, gépjármű beszerzéshez 10 millió forint körüli összeget igényelnek.