Allergiás lehet a hamis parfümöktől

2016. 09. 09. Csempészett parfüm Csempészárú Fegyver Fegyverrel elkövetett Féltékenység Gyilkosság Megölte Nyíregyháza Orvos Parfüm Román orvos Szerelem Szerelemféltés
Vágólapra másolva!
Allergiás reakciókat válthatnak ki a hamis parfümök, melyekbe húsvétkor az átlagnál is gyakrabban belebotlik a vásárló. Az alacsony áraik miatt igen vonzónak tűnnek ezek a termékek.
Vágólapra másolva!

A Hamisítás Elleni Nemzeti (HENT) testület szerint csökkent a hamisított parfümök érdekeltsége a magyarok körében, mégis majdnem minden tizedik ember vásárol hamis terméket.

A hamisított parfümök súlyosan károsíthatják használóikat. Mivel az ilyen termékek nem voltak laboratóriumi vizsgálatnak alávetve, így könnyen megeshet, hogy az ismeretlen eredetű folyadékok súlyos

allergiás reakciókat okozhatnak.

Ezeknek a parfümöknek a többsége, 53 százaléka Törökországból érkezett. Ezeket még 2013-ban lefoglalták, értékük pedig 26,1 millió euróra tehető.

Csempészett parfüm Fotó: Adrián Zoltán - Origo

Az internet nagymértékben segíti a hamis termékek árusítását. A különböző legális márkák legnagyobb riválisai azok az online platformok, amelyek állandóan elérhetők és rendkívül alacsony áron kínálják a termékeket.

A HENT hangsúlyozta, hogy a húsvéti időszakban az online lehetőségek mellett, az

utcai, piaci kínálatban is előfordulhatnak illegális, hamis termékek.

Tehát érdemes gyanakodni, ha nem egyezik a termék ára és csomagolása a már megszokott parfümökével.

A hamisítók ellen nehéz akár jogi úton is fellépni, megállításukhoz több különféle joghatóság együttműködésére és a weboldalak blokkolására lenne szükség. Utóbbi annyiban nehezebb, hogy akár egy éjszaka alatt is képesek egy új honlapot létrehozni.