Az Ikea beszáll az online kereskedelembe

IKEA embléma
The logo of IKEA is pictured outside Europe's biggest Ikea store in Kungens Kurva, south-west of Stockholm on March 30, 2016. Ikea founder Ingvar Kamprad, who built a global business empire with revolutionary flat-pack furniture and dallied with Nazism in his youth, turned 90 today. / AFP PHOTO / JONATHAN NACKSTRAND
Vágólapra másolva!
Az Ikea kísérletet tesz arra, hogy online kiskereskedőkkel adassa el bútorait, és hogy ezáltal a vásárlók szélesebb köréhez jusson el. Valamint a svéd üzletlánc kisebb, belvárosi üzletek megnyitását is teszteli.
Vágólapra másolva!

Az Ikea továbbá megújítja a megrendelési rendszerét, a csomag felvételi pontokat, valamint az önálló konyhai bemutatótermeit. Az újításokra elsősorban a megváltozott vásárlói igények miatt van szükség.

Még nem árulták el, hogy melyik szolgáltató fog részt venni a tesztüzemben, de mind az Amazon, mind az Alibaba a lehetségesek között van.

Ikea Forrás: AFP/Jonathan Nackstrand

Az áruházlánc több mint 9.500 saját gyártású terméket értékesít saját honlapján, viszont elég későn lépett be az online kiskereskedelmi piacra.

- nyilatkozta a Financial Timesnak Torbjörn Lööf, az Inter Ikea ügyvezető igazgatója.

Globálisan az Ikea 403 áruházzal rendelkezik 49 országban. A jövőben még 22 áruház megnyitását tervezik, valamint be akarnak törni a dél-amerikai piacra is.

Az Inter Ikea szerint a cég globális forgalma 5 százalékkal emelkedett 38,2 milliárd euróra augusztus végéig éves összevetésben. Ez a svéd áruházlánc legnagyobb üzelete, 11 franchise partnerrel és 355 üzlettel.

Ikea bevásárlókocsik Forrás: IKEA - Kocsis Judit

A múlt hónapban az Ikea azt mondta, hogy megvásárolja a Task Rabbit alkalmazást, ami azoknak a fogyasztóknak segít, akik nem szeretik maguk összerakni a lapra szerelt bútorokat.