Újabb elbocsátások jöhetnek a Deutsche Banknál

Deutsche Bank
(FILES) A photo taken on May 26, 2011 shows people walking past the logo of German bank Deutsche Bank in Frankfurt am Main, western Germany. Deutsche Bank, Germany's biggest lender, is one of eight finance groups to be fined a record total of 1.7 billion euros ($2.3 billion) for rigging the Euribor and Japanese yen Tibor interest rates by the European Union on December 3, 2013. AFP PHOTO / DANIEL ROLAND
Vágólapra másolva!
Akár 500 embert is elbocsáthat a Deutsche Bank a befektetési banki üzletágától – írja a Reuters belső források alapján. Ezzel tovább folytatódhat a Deutsche korábban megkezdett leépítési hulláma.
Vágólapra másolva!

További létszámleépítés várható a német nagybanknál, ahogy a hírek szerint akár 500 embert is elküldhet a Deutsche Bank a befektetési banki üzletágától. Ebben a hónapban már megjelentek olyan hírek, miszerint elbocsátások várhatók a cég nagy-britanniai részlegénél – írja a Reuters.

Majd hétfőn egy Bloomberg riportban

három magasabb beosztású személy neve is előkerült, mivel a források szerint az ő pozícióik is veszélyben vannak

– közéjük tartozott például Marc Benton, az európai energia-befektetési üzletág vezetője.

Noha a most megemlített személyek nem kommentálták a híreket, az elbocsátások nem volnának meglepők, tekintve hogy a Deutsche eddig Európán kívül is leépítésekbe kezdett a magas beosztású munkatársak körében. A múlt héten például kiderült, távozni kényszerül Paul Saltzman, a globális banki tranzakciós tevékenységek amerikai részlegének feje.

Ezen kívül a várakozások szerint a Deutsche további leépítéseket hajthat végre a Birminghamben működő hitelpiaci üzletágban is.

John Cryan, a Deutsche Bank vezérigazgatója Forrás: AFP/Sebastian Derungs

Mindezek a lépések azonban beleillenek az eddigi képbe, mivel a Deutsche Bank már egy ideje igyekszik átszervezni a működését. Ráadásul a német pénzintézet nemrég közölte,

a befektetési banki üzletágának bevételei 15 százalékkal 14,23 milliárd dollárra csökkentek tavaly.

Ezzel együtt viszont a kompenzációk és juttatások 8 százalékkal 4,26 milliárd dollárra bővültek.

Mindez annak ellenére történt, hogy a cég vezérigazgatója, John Cryan megfogadta, nem fog bónuszokat fizetni a 2017-es évre. Cryan azonban azóta visszavonta ezt a fogadalmát, és inkább más módon igyekszik csökkenteni a vállalat költségeit.

A Deutsche egyébként a jövő hónapban értesíti a munkatársakat a bónuszfizetésekről, ahogy március 16-án közzéteszik a vállalat teljes éves jelentését is.

December végén

a Deutsche Bank befektetési banki részlegének 41 349 alkalmazottja volt, ami 1700 fős csökkenést jelent az egy évvel korábbi szinthez képest.

A magasabb költséggel járó front-office munkatársak száma azonban 122-vel 17 251-re emelkedett az év során.