Ez a világ öt legdrágább városa

2018.06.27. 15:09

A Mercer tanácsadócég kutatása szerint az ázsiai városok még mindig vezetik a legkedveltebb munkavállalói célállomásokat. A 2018-as felmérés szerint, ami az élethez szükséges pénzügyi kiadásokat vette alapul, az ázsiai városok a legdrágábbak.

Az évenként elkészített felméréshez több mint kétszáz, általános kiadást vettek alapul, úgy, mint a közlekedés, a ruházat, az élelem, és a szórakozás. A Mercer listájába ezúttal csak ázsiai és európai városok fértek be.

5. Szöul

Dél-Korea fővárosa az idei évi rangsorban az ötödik helyet foglalja el a legköltségesebb városok listáján, például egy csésze kávé legalább 10 dollárba (2.800 forint) kerül.

SzöulForrás: AFP/hemis.fr/GUIZIOU Franck / hemis.fr/Guiziou Franck / Hemis.Fr

4. Szingapúr

Szingapúr egyike Ázsia vezető üzleti célállomásainak, ráadásul rendszeresen szerepel a világ legdrágább városai között. A városállamban különösen drágák az olyan alapvető dolgok, mint a például a farmernadrág, vagy a benzin.

3. Zürich

Zürich az egyetlen európai város, amely rákerült az ötös listára. Svájc legnagyobb városa egyike a világ legjelentősebb pénzügyi központjának, valamint itt lehet kapni a világ legrádrágább hamburgerét is, amely 14 dollárt (3.900 forint) kóstál, éppen duplája egy londoni burger árának.

ZürichForrás: Flickr.com

2. Tokió

A japán főváros a gyenge jennek köszönhetően nemhogy hátrébb csúszott a tavalyi listához képest, hanem előre is lépett a tavalyi harmadik helyről.

1. Hongkong

A különleges autonómiával rendelkező kínai város idén visszakerült a legdrágább városok listájának élére – tavaly az afrikai Luanda vezetett. Nemcsak az ingatlanárak terén érdemelte ki az első helyet, hanem az olyan mindennapi szolgáltatásoknál is, mint a kávézás vagy éppen a tankolás.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK