Ez a filmcsillag adócsalás miatt kapott hatalmas pénzbírságot

2018.10.03. 12:10

Több százmillió jüan pénzbüntetést kapott az egyik legnépszerűbb kínai filmsztár, Fan Ping-ping adóelkerülés és más szabálysértések miatt – számolt be róla a BBC News.

A számos hollywoodi filmben, köztük a Vasember 3. és az X-Men: Az eljövendő múlt napjaiban is szereplő színésznő három hónappal ezelőtt tűnt el a nyilvánosság elől. A South China Morning Post napilap szerint a színésznőt két hete engedték ki házi őrizetéből, azóta Pekingbe szállították a további nyomozás idejére.

Fan Ping-pingForrás: AFP/EyePress/Hou Xiao

A kínai hatóságok a közelmúltban kezdtek el nyomozni olyan hírességek után, akik gyaníthatóan nem valós bevételeik után adóztak. Néhány filmsztár esetében felmerült, hogy munkáinál két szerződést kötöttek, az egyik tüntette fel a valódi bevételüket, de egy másikat nyújtottak be a hatóságoknak, amely kisebb összegről szólt, így elkerülve a nagyobb adó kifizetését.

A színésznőt és az általa irányított cégeket most 883 millió jüan (36 milliárd forint) befizetésére kötelezték az elmaradt adók, bírságok és büntetések rendezésére.

A filmcsillag közösségi oldalán, a Weibón kért elnézést: Az utóbbi időben soha nem érzett fájdalmat élek át. Annyira szégyellem magam azért, amit tettem. Őszintén bocsánatot kérek mindenkitől."

Fan ügynökét a rendőrség őrizetbe vette a vizsgálat idejére. A színésznő stúdiója korábban azt közölte, hogy Fan sohasem írt alá kettős szerződést.

Fan Ping-ping az X-Men: Az eljövendő múlt napjaibanForrás: AFP

A 37 éves színésznő hirtelen eltűnése nagy riadalmat keltett rajongói körében. A közösségi médián számos elmélet keringett arról, hogy mi történhetett vele, illetve arról, hogy esetleg letartóztatták.

Fan Kína egyik legbefolyásosabb híressége, tavaly ő vezette a kínai celebek listáját 300 millió jüanos (12 milliárd forintos) bevétellel. A színésznő a tavalyi cannes-i filmfesztivál nemzetközi zsűrijében is helyet kapott. A színésznőt 62 millióan követik közösségi oldalain.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK