Ez a filmcsillag adócsalás miatt kapott hatalmas pénzbírságot

Fan Bingbing
Chinese actress Fan Bingbing speaks to reporters during an event promoting the movie A Chinese Tall Story in Shanghai, China, on Nov 23, 2005. The movie combines the elements of a classic Chinese folk novel known as 'Journey To The West' with extra-terrestrials and UFOs.
Vágólapra másolva!
Több százmillió jüan pénzbüntetést kapott az egyik legnépszerűbb kínai filmsztár, Fan Ping-ping adóelkerülés és más szabálysértések miatt – számolt be róla a BBC News.
Vágólapra másolva!

A számos hollywoodi filmben, köztük a Vasember 3. és az X-Men: Az eljövendő múlt napjaiban is szereplő

színésznő három hónappal ezelőtt tűnt el a nyilvánosság elől.

A South China Morning Post napilap szerint a színésznőt két hete engedték ki házi őrizetéből, azóta Pekingbe szállították a további nyomozás idejére.

Fan Ping-ping Forrás: AFP/EyePress/Hou Xiao

A kínai hatóságok a közelmúltban kezdtek el nyomozni olyan hírességek után, akik gyaníthatóan nem valós bevételeik után adóztak. Néhány filmsztár esetében felmerült, hogy munkáinál két szerződést kötöttek, az egyik tüntette fel a valódi bevételüket, de egy másikat nyújtottak be a hatóságoknak, amely kisebb összegről szólt, így elkerülve a nagyobb adó kifizetését.

A színésznőt és az általa irányított cégeket most 883 millió jüan (36 milliárd forint) befizetésére kötelezték az elmaradt adók, bírságok és büntetések rendezésére.

A filmcsillag közösségi oldalán, a Weibón kért elnézést:

Fan ügynökét a rendőrség őrizetbe vette a vizsgálat idejére. A színésznő stúdiója korábban azt közölte, hogy Fan sohasem írt alá kettős szerződést.

Fan Ping-ping az X-Men: Az eljövendő múlt napjaiban Forrás: AFP

A 37 éves színésznő hirtelen eltűnése nagy riadalmat keltett rajongói körében. A közösségi médián számos elmélet keringett arról, hogy mi történhetett vele, illetve arról, hogy esetleg letartóztatták.

Fan Kína egyik legbefolyásosabb híressége, tavaly ő vezette a kínai celebek listáját

300 millió jüanos (12 milliárd forintos) bevétellel. A színésznő a tavalyi cannes-i filmfesztivál nemzetközi zsűrijében is helyet kapott. A színésznőt 62 millióan követik közösségi oldalain.