245 millió forintot fizettek 99 használt tornacipőért

Berlin Fashion Week FASHION FASHION WEEK
The creative director of the fashion label Riani wears flamboyant silver socks with his nike sneakers during the label's fitting at the Ellington Hotel in Berlin, Germany, 15 January 2018. In the course of the Mercedes-Benz Fashion Week Berlin, the winter collection 2018/2019, being Riani's 10th show, will be presented on 16 January under the motto 'Rianista's Revolution. Photo: Soeren Stache/dpa
Vágólapra másolva!
Ahogy az Origo arról beszámolt, a Sotheby's megrendezte az első olyan aukcióját, melyen különleges, valódi ritkaságoknak számító sport- és edzőcipőket küldött árverésre. A 100 pár cipőből 99-et egy licitáló vett meg, nem is kevés összegért.
Vágólapra másolva!

A Quartz azt írja, technikai értelemben csak július 23-án zárul le az online aukció, de már most sikeresnek könyvelhető el,

miután a 100 pár tornacipőből 99 gazdára talált, 850 ezer dolláros áron (kb. 245 millió forint).

Nem valószínű, hogy ennél többet ajánlana bárki is a sajátos gyűjteményért.

A vásárló személye is ismert, Miles Nadal, egy kanadai születésű vállalkozó illetve befektető. Nadalnak az ígéretes vállalkozások felkarolása mellett még egy szenvedélye van, ez pedig a klasszikus, régi autók gyűjtése, emellett jótékonykodik is.

Képünk illusztráció! Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Soeren Stache

Nadal a licit után azt nyilatkozta a CNBC-nek, hogy a cipőket

saját torontói autómúzeumában állítja ki, 142 autócsoda és 40 motorritkaság társaságában.

Formailag egyébként még tart a licitálás, de a beszámolók szerint biztosra vehető, hogy a cipőkülönlegességek Nadal birtokába kerülnek. Az ugyanakkor nem derült ki, ha tényleg csak 99 párat vett meg a 100-ból, miért hagyta ott az utolsót és melyik pár az a sok egyedi, filmekben látott vagy épp híres sportolók viselte darabok közül.