Nagy sörivók lettek az ázsiaiak

Carlsberg, sör
Vágólapra másolva!
A Carlsberg eladásait az ázsiai piac és a prémium sörök lendítették fel. A cég által közzétett jelentés szerint 6,5 százalékkal nőtt a dán sörfőző értékesítése, valamint működési árrése is javult az oroszországi kihívások ellenére – írja a CNBC.
Vágólapra másolva!

Bár a sörgyárnak nőttek a bevételei, ugyanakkor a kulcsfontosságú orosz piacon a részesedése tovább csökkent három százalékkal az év elejéhez képest.

Illusztráció Forrás: Shutterstock/Ty Lim

Ázsia jelenleg a sör leggyorsabban növekvő piaca: a Carlsberg 15 százalékos nettó bevétel növekedést realizált, miközben 8,5 százalékkal emelkedett a prémium termékek eladása, annak ellenére, hogy a cég elmondása alapján, a kínai piacon még kissé csökkent is.

A Carlsberg

a költségcsökkentésről a bevétel növelésére helyezte a hangsúlyt,

főleg azért, mert több drágább terméket értékesít. A vállalat három százalékos áremelkedésről számolt be, ami azt jelzi, hogy bejött ez az üzletpolitika.

Illusztráció Forrás: AFP/Getty Images/Bryan Bedder

Az év első hat hónapjában az árbevétel 32,99 milliárd dán koronát tett ki, a működési haszonkulcs pedig 16 százalékos volt az év első hat hónapjában. Ráadásul a cég nemrég megnövelte a működési nyereségre vonatkozó idei elvárásait is.