Ez jön: belül is piros alma

2019.01.20. 14:03

Különösen jól sikerült az idei termés a francia nemesítésű, pirosas húsú almafajtákból - jelentette be a Kissabel márkát forgalmazó Ifored Konzorcium. A védett fajtákat Franciaországban, Németországban, Spanyolországban és Olaszországban, valamint Svájcban, az Egyesült Királyságban és az USA-ban termesztik.

Az új márkát októberben mutatták be a madridi Fruit Attraction kiállításon.

A Kissabel Yellow, a Kissabel Orange és a Kissabel Red a héjszínükről kapták a nevüket, tehát sárgák, narancssárgák és vörösek.

Íme a belül is piros alma - kívülről olyan, mint a hagyományosForrás: Kissabel.com

Németországban különösen a piros változatot viszik, mind a színe, mind az íze megfelel a várakozásoknak. Nagy-Britanniában inkább a sárga és narancssárga változatot termesztik, amelynek nem a helyiek eltérő fogyasztása az oka, hanem az éghajlat: ez a két fajta él meg jól a szigetországban. A narancssárga változatot már többek között a brit Tesco, Coop és Aldi üzleteiben is árusítják.

Svájcban szintén a sárga húsú gyümölcs a legéletrevalóbb - igaz, belül ezek különböznek a legkevésbé a hagyományos almáktól. A déli országokban, mint Olaszország és Spanyolország, a piros húsú gyümölcsöt termesztik, de minden fajtáról gyűjtik a termesztési és tárolási tapasztalatokat. A kísérlet egyébként nemcsak az európai térfélen zajlik, állítólag már az Egyesült Államokban is kísérleteznek vele.

Arról egyelőre nincs hírünk, hogy a hazai üzletekben mikor lesz kapható a termék.

Cikkünk a Magyarmezőgazdaság.hu írása alapján készült.