Ötéves jubileumát ünnepli a PÉNZ7

Magyar Nemzeti Bank, Antall József konferenciaközpont
Dr. Windisch László
Vágólapra másolva!
A Magyar Nemzeti Bankban tartott ünnepélyes nyitóeseménnyel kezdődött el az ötödik PÉNZ7, és ezzel Európában és világszinten is Magyarországon indult el idén elsőként a fiatalok pénzügyi és vállalkozói tudatosságának fejlesztését célzó nemzetközi rendezvénysorozat. A pénzügyi és vállalkozói témahét középpontjában ez évben az „Okosan a befektetésekről", valamint a „Problémafelismerés és üzleti ötlet" témák állnak. 
Vágólapra másolva!

A program rendhagyó tanóráin

az élményalapú ismeretszerzést a négy korosztály számára kidolgozott óratervek mellett egyre több digitális megoldás és e-learning tananyag is támogatja.

Az idei év további újdonsága a „Számoljunk a befektetésekkel!" című középiskolai matematikai példatár, amelyet Windisch László, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke a PÉNZ7 megnyitóján mutatott be a szakmai közönségnek.

Windisch László, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke Fotó: Mudra László - Origo

A programra országszerte nagy érdeklődés mutatkozik: idén már több mint 1.200 iskola több mint 200 ezer diákja mintegy 14 ezer rendhagyó tanóra keretében vesz részt a témahéten.

A PÉNZ7 interaktív tanórái az egyes korosztályok sajátosságait figyelembe véve, játékosan és élményszerűen adják át és járják körbe a felelős döntéshez szükséges ismereteket.

A digitalizáció jegyében a középiskolás diákok számára több, a befektetések témaköréhez kapcsolódó animációs film, valamint e-learning tananyag is készült. A több ezer pedagógus felkészülését a hagyományos tanári útmutatók és óratervek mellett az egyre népszerűbb webináriumok (webes szakmai előadások) és korszerű e-learning anyagok is segítik.

A „Problémafelismerés és üzleti ötlet" az idei vállalkozói ismeretek fókusztémája.

A diákok játékos feladatokkal fejleszthetik kreatív, kooperációs és vállalkozói készségeiket, a vállalkozói önkéntesek történeteiből, sikereiből, motivációjából pedig inspirációra lelhetnek.

A magyar iskolák a 2014/2015-ös tanévben csatlakoztak először az European Money Week Európa mintegy 30 országában egy időben zajló kezdeményezéshez.

A PÉNZ7 program idén is kapcsolódik a Global Money Week eseménysorozathoz,

amelyet a világ további mintegy 170 pontján rendeznek meg márciusban – így a hazai témahét egyben színes nemzetközi programsorozat részévé is válik. A magyar PÉNZ7 2017-ben és 2018-ban is bekerült a Global Money Week program legjobbjai közé.