Az amerikai lottón több mint 750 millió dolláros főnyereményt ütöttek meg

lottónyertes, lottónyeremény, powerball, illusztráció
Vágólapra másolva!
Átszámítva 220 milliárd forintot nyert a lottón egy szerencsés amerikai fogadó, ez pedig a lottótörténet harmadik legnagyobb nyereménye az Egyesült Államokban.
Vágólapra másolva!

A 768,4 millió dolláros pénzeső a 44 szövetségi államban játszott Powerball lottón hullott az egyelőre ismeretlen játékosra, aki egyedüliként ért el telitalálatot a szerdai húzáson. Csak annyit tudni, hogy a szelvényt Wisconsin államban adták el. A nyerőszámok a 16, 20, 37, 44 és a 62-es voltak, a Powerball szám pedig a 12-es.

Ha a nyertes szelvény tulajdonosa egy összegben veszi fel a nyereményt - márpedig a legtöbb nyertes így tesz -, 477 millió dollárt kap kézhez, és ebből még adóznia is kell.

illusztráció Forrás: AFP/Justin Sullivan

Az Egyesült Államok, egyben a földkerekség legnagyobb, 1,896 milliárd dolláros (541 milliárd forint) lottónyereményét 2016 januárjában ütötték meg ugyancsak a Powerball lottón, de akkor többen osztoztak a pénzen. A második legmagasabb összegű, 1,537 milliárd dolláros nyereményt a MegaMillions lottón fizették ki tavaly októberben Dél-Karolinában.

Az öt nyerőszám és a Powerball szám eltalálásának esélye egy a 292.2 millióhoz.

Most összesen heten találták el az öt számot helyesen, viszont csak egy valakinek sikerült a Powerball számot is sikeresen megadnia. Közülük öten 1 millió dollárt, ketten pedig 2 milliót vihettek haza.