Az éttermek számára ma már nem jelent nehézséget, hogy a különleges diétán (vegán, gluténmentes) élő vendégek igényeit is kiszolgálják. Egy tokiói, Sushi Singularity nevű vendéglő azonban e téren nemsokára túlszárnyalhatatlan szintre fogja emelni a tétet - írja a Store Insider.
A japán Open Meals nevű cég a koncepció szülőatyja. A lényege, hogy asztalfoglalás mellett a vendégeknek a saját testük által kitermelt, különféle anyagokból származó mintákat is el kell küldenie az étterem részére. Ezeket a mintákat elemezve és egy „egészségügyi azonosítót" létrehozva az illetékesek 3D-nyomtatással készítenek személyre szabott szusit a látogatóknak.
A vendégeket tápanyagok és vitaminok szempontjából rájuk optimalizált, művészi kivitelezésű, kocka alakú falatokkal ajándékozzák meg az "élelmiszermérnökök".
Óriási robotkarok fognak nekik segédkezet nyújtani az ételek legyártásában.
S hogy milyen testnedveket vár az étterem leendő vendégeitől a tökéletes és egészséges szusiélmény megteremtése érdekében?
Ugyan ez egyelőre még nem pontosan ismert, de egy forrás szerint a személyes profilhoz vizelet-, nyál-, vagy épp székletminta is megfelelő lehet az étterem számára.
Ehhez várhatóan a vendéglátóhely biztosítja majd a mintavételező készletet az asztalfoglalás megtétele után.
A Sushi Singularity megnyitása 2020-ban várható. Arról egyelőre nincs információ, milyen árszínvonalon képzelik el a nem mindennapi szolgáltatás biztosítását.