Eladják a leselejtezett Boeing 747-esek feltöltött bárkocsijait

Qantas Boeing 747-400
A Qantas Boeing 747-400 gépének hátsó szárnyrészén már messziről látható a kenguru minta
Vágólapra másolva!
Mintegy 1000 fedélzeti gurulós bárkocsit ad el az ausztrál légitársaság, a Qantas, a kivezetett Boeing 747-es gépeiről. Az áruval feltöltött kocsikat bárki megveheti.
Vágólapra másolva!

A fedélzeti bárkocsikat kivették a leselejtezett Boeing 747-esekből, mielőtt a gépek utolsó útjukon, valamelyik sivatagi repülőgép-temetőbe indultak. A bárszekrények eladás iránt a Qantas szerint nagyon komoly az érdeklődés:

sokan a repülés szerelemesei közül hajlandók akár komolyabb összeget is fizetni az ilyen különleges relikviákért.

A járvány pedig szerte a világon felgyorsította az ötven éves 747-esek kivonását, így rengetegen szeretnének ezekből a gépekből emlékbe maguknak egy-egy darabot, még pedig szó szerinti értelemben.

A korábbi felvételen a Qantas egyik Boeing 747-400 gépe Forrás: Arpingstone/Wikipedia

A Qantas idén júliusban vezette ki flottájából az utolsót ebből a típusból, a járvány miatt a tervezettnél hat hónappal korábban.

A cég most a kisebb bárkocsikkal - néhány apróáru mellett - fehér és vörös borokat is ad 40, kispalackos kiszerelésben, egy üveg pezsgőt, kettő pipere-csomagot az üzleti osztályról, két szett saját márkás pizsamát, amiket eredetileg szintén az üzleti osztály utasainak állt rendelkezésre, valamint egy exkluzív, Sheridan márkájú takarót.

null

null

Ezek a kocsik mintegy 975 ausztrál dollárért (kb. 215 ezer forint) vehetők meg.

Eladnak néhány nagyobb bárkocsit is, azok dupla árért szerezhetők meg, de a törzsutasok pontokkal is fizethetnek a különleges emléktárgyakért. A kocsik kiszállítását viszont csak néhány ausztrál nagyvárosba vállalja a cég - írja a Business Insider.

A vállalat a jövőben nagyobb üzemanyag-hatékonyságú, kevésbé környezetterhelő géptípusokat használ majd a Boeing egykori, mára azonban korszerűtlenné vált csúcsmodellje helyett.