Repülőgépet bérelt az áruszállításhoz a világ első számú tengeri árufuvarozó cége

COSCO delivers subsea support vessels for Maersk Supply Service China Chinese shipping service COSCO Maersk
--FILE--Workers look at a cargo ship of Maersk Line loaded with containers to be shipped abroad on a quay at the Port of Qingdao in Qingdao city, east China's Shandong province, 13 July 2017. COSCO Shipping Heavy Industry Co, which is building four of the world's leading subsea support vessels for Maersk Supply Service, delivered the first of those four, the Maersk Installer, in Dalian on Monday. This is the first time a Chinese shipyard has built a ship for the Maersk offshore project. The delivery is expected to offer the Chinese shipyard, a subsidiary of China COSCO Shipping Corp, more international recognition in gaining international orders and further competing with their South Korean rivals in the high-value-added offshore engineering sector, and the shipbuilding industry as a whole.
Vágólapra másolva!
A Maersk, a világ legnagyobb tengeri áruszállítással és logisztikával foglalkozó vállalata, repülőgépet bérelt azért, hogy Thaiföldről Japánba árut szállíthasson - írja a gCaptain hajózási híroldal.
Vágólapra másolva!

A talán meghökkentőnek tűnő fejlemény mögött az áll, hogy a vállalat racionalizálja működését, és Damco nevű szállítmányozási üzletágát októbertől jobban integrálja alapvető szolgáltatási csomagjai közé. A vállalatnál azt nyilatkozták,

mérföldkőnek tekintik működésükben azt, hogy október első napjaiban Thaiföldről Japánba repülőgépen szállítottak gumiabroncs gyártóknak rakományokat.

Illusztráció Forrás: Imaginechina/Yu fangping - Imaginechina/Yu Fangping

A vállalat azt mondja, a bérelt repülőgépes árufuvarozás nem egyedi eset volt, és a jövőben a tervek szerint még több repülőgép bevonásával nyújtják majd a szolgáltatást, eddigi megszokott hajózási szolgáltatásaikkal párhuzamosan.