Bármelyik Batman-filmben felbukkanhatna ez a háromkerekű elektromos autó

Aptera
Vágólapra másolva!
Az Aptera neve ismerős lehet azok számára, akik régóta érdeklődnek az elektromos autók iránt, mivel ez a cég már 2011-ben is feltűnt újszerű fejlesztéseivel. Akkor azonban nem sikerült elég tőkét gyűjteniük a befektetőktől, így egy időre leálltak a háromkerekű elektromos kocsi projektjükkel. Most viszont az Aptera visszatért egy igazán futurisztikus járművel, amely után biztosan sokan megfordulnak az utcán.
Vágólapra másolva!

Az Aptera legújabb modellje a tervek szerint akár 1400 kilométert is képes lesz megtenni egyetlen "töltéssel". Ez a szám elképesztőnek tűnik, azonban lehetséges, még ha nem is valószínű. Ez annak köszönhető, hogy az Aptera felületére napelemek vannak beépítve, így az akkumulátor menet közben, de akár parkolva is töltődik.

A vállalat közleménye szerint a tetőn elhelyezett napelemek napi 72 kilométerre elegendő energiát képesek visszatölteni az akkumulátorba.

A kétszemélyes kocsi azonban nem csak a napelemekre támaszkodik, hiszen hagyományos töltési móddal is meg lehet oldani az energiabevitelt. Azonban a napsütötte régiókban az is elképzelhető, hogy egyáltalán nem kell majd tölteni a kocsit, amennyiben csak városi közlekedésre használja a tulajdonosa.

Az Aptera modellje Forrás: youtube.com/Aptera Motors

A vállalkozásnál is úgy gondolják, hogy ebben rejlik az általuk gyártott elektromos jármű legnagyobb előnye a vetélytársakhoz képest, hiszen azokat gyakran kell tölteni, ez a körülmény viszont sok időt és energiát emészt fel. Autójuk viszont folyamatosan tölti magát, akár parkolás közben, akár használatkor.

A jármű egyes változatai meglehetősen széles árkategóriában mozognak majd.

A kezdőár 25.900 dollár (7,7 millió forint) lesz, míg az extrákkal teli változat 46 ezer dollárba kerül majd (14 millió forint), az első darabokat pedig 2021-ben szállítják le. Az autó már előrendelhető 100 dolláros befizetés fejében.