Ekkortól utazhatunk repülő autókkal

tf-x repülő autó flying car
Vágólapra másolva!
Már ennek az évtizednek a végén realitássá válhatnak a városokban a repülő autók – mondja a Hyundai európai vezetője. Michael Cole szerint tehát a 2030-as években már teljesen megszokott lehet, hogy repülő autókkal közlekednek az emberek.
Vágólapra másolva!

Már a 2020-as évek végére realitássá válhatnak a repülő autók a világ nagyvárosaiban – mondja Michael Cole, a Hyundai európai vezetője. Ez pedig számos előnnyel járhatna, például enyhülnének a forgalmi dugók, valamint csökkenne a járművek károsanyag-kibocsátása – írja a The Guardian.

Cole kiemelte, a Hyundai jelentős befektetésekkel támogatja a városi légiközlekedés fejlesztését, mivel a dél-koreai autógyártó szerint a repülő autók egyértelműen a jövő részei lesznek.

Hozzátette azonban, kell még némi idő, mire valóban „fel tudunk emelkedni a földről".

A Hyundainál úgy számolnak, hogy a 2020-as évek végére már teljesen reális lesz a repülő autók technológiájának használata, tehát a 2030-as években már megszokott is lehet a repülő autók látványa a nagyvárosokban.

Ezek a járművek pedig az okosvásros-projektek fejlesztéseit is elősegíthetik, illetve támogathatják.

Számos vállalat fejleszt repülő autókat, melyek a következő évtizedben már ellephetik a városokat Forrás: AFP/Lilium Aviation/EyePress

A dél-koreai társaság egyébként már 2020 januárjában, a Las Vegas-i Consumer Electronic Show-n bemutatta a saját, repülő autókra vonatkozó koncepcióját, melyet az Uber fuvarmegosztó óriással együtt dolgozott ki.

A Hyundai emellett benne van egy brit fejlesztésben is, melynek célja az első, kifutó nélküli repülőtér megépítése, olyan járművek számára, melyek képesek vertikálisan fel- és leszállni.

A reptér a tervek szerint idén nyílik majd meg Coventryben.

A projekt azért is izgalmas a jövőbeni fejlesztések számára, mert ha a repülő autók a hétköznapi realitásaink részévé válnak, akkor szükség lehet olyan városi repterekre, melyeket például légitaxik vagy önvezető szállítódrónok használhatnak majd.