David Beckham 10 százalékos részesedést szerzett a Lunazban, a brit székhelyű, autók felújításával és elektromosításával foglalkozó cégben. Az egykori sztárfocista ezzel bővítette sokrétű befektetési portfólióját. A részletekről a Reuters számolt be.

A világhírű sportolónak már vannak érdekeltségei az e-sportban, a luxusiparban, és most már az autógyártásban is.

Beckham a DB Ventures nevű befektetési eszközén keresztül fektetett a Lunazba - közölte a vállalat csütörtökön, de a tranzakció összegét nem hozta nyilvánosságra.

Azért döntöttem e cég mellett, mert valódi minőségi munkát végez a legszebb klasszikus autók felújítása és elektromosítása terén" - mondta Beckham a közleményben, aki részvényesként csatlakozik a Lunaz alapítóihoz, valamint a Barclay, Reuben és Dellal családokhoz.

David BeckhamForrás: Getty Images via AFP/2021 Getty Images/Cliff Hawkins

A 2018-ban David Lorenz által alapított Lunaz a Rolls-Royce, a Jaguar és a Range Rover, valamint a Bentley klasszikus autóit alakítja át és teszi elektromossá.A 46 éves Beckham tavaly a londoni székhelyű Guild Esports virtuális sportakadémia társtulajdonosa lett. Emellett tulajdonosa a Major League Soccerben szereplő Inter Miaminak, és közel 5 százalékos részesedése van a Cellular Goodsban, amely bioszintetikus kannabinoidokon alapuló bőrápoló és sportolói regenerációs termékeket gyárt.