Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Vízi szörnyet csinált utcai monstrumából Elon Musk

tesla cybertruck
Vágólapra másolva!
Az emberi kreativitás egyszerűen határtalan. Különösen akkor, ha pénzről van szó. Az embernek kétszer is meg kell törölnie a szemét, hogy elhiggye, amit lát, pedig igaz. A Cybertruck-ot akár a vízen is használhatjuk egy egyszerű kiegészítővel - olvasható a villanyautosok.hu cikkében. 
Vágólapra másolva!

A Cybertruck világszerte hatalmas népszerűségnek örvend, annak ellenére, hogy még nem is gyártják és a Tesla-vezér Elon Musk bejelentése nyomán biztosak lehetünk benne, hogy

2022-ben sem készül belőle egyetlen darab sem.

Mégis a Cybertruck egyfajta jelenséggé nőtte ki magát, pedig már a bemutatója sem sikerült úgy, ahogyan azt tervezték. Vagy mégis?

Beindítja a fantáziát

Arról már maga a Tesla is gondoskodott, hogy különböző felhasználási formákat bemutatva keltse fel a brutális méretű, rozsdamentes acélból készült villanyos behemót iránti érdeklődést. Láttuk az autót elektromos quad-ot szállítani, de sátorszerű kiegészítővel még egy erdőben kempingezni is.

Magyarországon még kartonpapírból összehajtogatható, méretarányos modellt is lehet vásárolni.

A vállalat számára megnyugtató lehet, hogy egyre több, autós kiegészítőket gyártó cég is bízik abban, hogy a projektből lesz valami, így befektetnek a jövőben piacra kerülő példányok különböző kiegészítőinek fejlesztésébe. Így van ezzel a Cybercat nevű cég is, amiről elsőre azt gondolnánk, hogy az kiegészítő gyártó cégeket gúnyolja, és csak viccből készítette el a weboldalát, de ez nem igaz. A fejlesztéseiket teljesen komolyan gondolják.

Tesla Cybertruck Forrás: Tesla

Tényleg nem viccelnek

Az utángyártott készlethez egy egyszerű használati utasítás jár, aminek segítségével bárki átalakíthatja magának utcai szörnyetegét vízi szörnyeteggé. A koncepció úgy tűnik valós, hiszen már van rá szabadalom, sőt akár foglalni is lehet a cég weboldalán.

A vállalat 2 különböző hajóopciót kínál. A sima Cybercat-ot, ami az elektromos pickupot katamaránná alakítja, és a Cyberfoil-t, ami egy lépéssel tovább megy és egyenesen szárnyashajóvá alakítja a Teslát annak érdekében, hogy maximalizálja a vízen kihasználható teljesítményt.

Balra a Cybercat, jobbra a Cyberfoil:

A cég honlapja szerint a Cybercat induló ára 22.900 és 32.900 dollár között mozog. Ez azt jelenti, hogy 7 és 10 millió forint közötti összeget kell beruháznunk egy alapváltozatra. Az ár az 50 kW-os motorok számától függően változik és akár öt motort is választhatunk, ami összesen 335 lóerős teljesítményt jelent.

A weboldal szerint a Cybercat specifikációi a következők:

  • Maximális sebesség: 25 mph (kb. 22 csomó, kb. 41 km/h)
  • Hatótávolság 6 mph sebesség mellet: 115+ mérföld (kb. 10 km/h sebességgel 160 km)
  • Hatótávolság 15 mph sebesség mellett: 50+ mérföld (kb. 24 km/h sebességgel 80 km)

Ez nagyjából annyit jelent, hogy 10 km-es óránkénti sebességnél – ami már több is, mint ami egy szimpla csónakázáshoz elég – kényelmesen körbe cirkálhatjuk a Balatont a part mentén és még maradna is kraft a töltő kereséshez.

A weboldalon további vad ötletek is vannak arról, hogyan használhatjuk a Teslánkat horgászcsónakként, hogyan hozhatunk létre egy mesterséges stéget a haverokkal egy vizes Cybercat találkozón, de akár szimpla motoros jachtként is használhatjuk.

Az ötletek legalább annyira számítanak vadnak, mint maga az autó, de persze mindenekelőtt a gyártásnak kellene beindulnia.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez