Az ízletes ételek iránt szenvedélyesen rajongó ételismerőnek lenni nem ugyanaz, mint elvezetni egy többféle kínálattal rendelkező éttermet, odafigyelve a mára már egyre szaporodó ételallergiákra, és egyéb speciális igényekre. Az igazság az, hogy a vendéglős élet nem mindenkinek való. Cikkünkben olvasóink megismerhetik azokat a sztárokat, akik hírnevükre és vagyonukra alapozva, próbát tettek az éttermek világában is, de csúfos kudarcot vallottak.

Amikor még a Puff Daddy művésznéven futott, Sean Combs két éttermet is nyitott - a fia tiszteletére Justin's néven - New Yorkban és Atlantában, mindkét helyen dél-karibi konyhát bevezetve.

A Justin's étteremForrás: Getty Images via AFP/Peter Kramer

Bár az úgynevezett soul food éttermek nagyon népszerűek voltak, és sok híresség is kedvelte azokat, ennek köszönhetően 10 évig fogadhatták is a vendégeket, a New York-it 2007-ben végül bezárták, méghozzá azzal az ürüggyel, hogy kinőtték magukat és nagyobb helyszínt keresnek – ez azóta sem vezetett eredményre. 2012-ben az atlantai étterem rolóit is lehúzták, miután a kínálatát egyesek mérgezőnek és veszélyesnek bélyegezték. Az étterem hírnevét tovább rombolta egy, a parkolójában történt lövöldözés is.

Képes összeállításunk a vendéglátásban nagyot bukott sztárokról:

Sean „P. Diddy” „Puff Daddy” „Diddy” CombsFotó / Pinterest

1997-ben Kevin Costner, a "Farkasokkal táncoló" színész Robert Wagner hírességgel, valamint Jack Nicklaus és Fred Couples profi golfozókkal közösen nyitotta meg a The Clubhouse-t a kaliforniai Costa Mesa-ban, Orange Countyban, a South Coast Plaza területén. Az étterem célja az volt, hogy felidézze azokat az érzéseket, amelyeket az ember egy jacht- vagy golfklubban él át. Ahogy Costner karrierje akkor, úgy a The Clubhouse is stabilan futott. Costner számára nem volt idegen az éttermi üzlet, az előző ilyen vállalkozását, a Twin Palms-ot az 1994-es válása ragadta el tőle. Azonban 2009 decemberében a The Clubhouse bezárta kapuit, mivel a csillogás és az izgalom elmaradt.

Az Irving Mill étterem New York egyik szenzációja lehetett volna. A befektetői Jill Hennessy és Benjamin Bratt színészek voltak, az étterem 2007-es megnyitásakor a burgeréről legendák keringtek. A túlságosan nagy helyiségnek mégsem sikerült berobbannia. Az Irving Mill számtalan séf-váltást és egy költséges pert követően 2009 decemberében bezárt, helyét Brother Jimmy BBQ étterme vette át (a képen ez szerepel).

Kim Kardashian mostanra sikeres smink- és emoji-kollekcióval büszkélkedhet, azonban neki is volt olyan üzleti vállalkozása, amely csúfos kudarca fulladt. 2010-ben a közszereplő a Famous Cupcakes-szel együttműködve előrukkolt saját vaníliás süteménykeverékével. 13 dollárért (4.000 forint) a rajongók 18 cupcake-hez való keveréket, cupcake-formákat és rózsaszín szóróanyagot kaptak. Az üzlet azonban hamar befuccsolt, ha valaki most rákeres a Famous Cupcakes weboldalán, 404-es hibaüzenetet kap.

Kim Kardashian a Vanilla Cupcake Mix debütáló bulijánForrás: Getty Images/WireImage/Jeffrey Mayer

Heidi Klum német szupermodell annyira rabjává vált a gyümölcsös gumicukroknak, hogy 2006-ban Heidi Klum's Fruit Flirtations néven saját márkájával is a piacra lépett. A cukros, mosolygós arcú gumicukrokat zsírmentes, egészséges táplálékként forgalmazta. De hát gyakorlatilag minden gumicukorka zsírmentes.

Heidi Klum megízleli a gyümölcsös gumicukorkájátForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Roland Weihrauch

Egészségügyi szakértők azonban hamarosan bírálni is kezdték Klum nasiját, azt állították, hogy nem lehet egészséges, ami tele van cukorral. Ez a halálos ítéletet jelentette a Fruit Flirttations számára.

Cikkünk további érdekességekkel folytatódik, kérjük, lapozzon!