Rendkívüli ereklyét loptak el tolvajok, de utána sokkoló felfedezést tettek

Krisztus drága vére, ereklye, szent, tárgy, vallás, Precious Blood of Christ, ellopott, lopott, francia
Dutch Art detective Arthur Brand poses with the relic of the "Precious Blood of Christ" in Amsterdam on July 11, 2022. - A mysterious late-night ring of a doorbell has led to the recovery of what is believed to be one of the most sacred artefacts recently stolen from the Catholic Church, Dutch art detective Arthur Brand said on July 12, 2022. The relic was held by the Fecamp Abbey in France's Normandy region until the night of June 1-2, 2022 when it was stolen, just two weeks before the annual "Mass of the Precious Blood" celebration. (Photo by Ramon van Flymen / ANP / AFP)
Vágólapra másolva!
Balul sült el egy apátság kirablása Normandiában, ugyanis a tolvajok egyéb egyházi relikviák mellett egy bajt hozó, a hagyomány szerint Jézus vércseppeit őrző rézdobozt is elloptak. A rendkívül értékes műtárgy rövidesen egy holland, műtárgylopások felderítésére szakosodott nyomozó jóvoltából szerencsére előkerült - írja az Insider.
Vágólapra másolva!

Réges-régi műkincseket loptak el a franciaországi Fécamp apátságból az idén nyár elején. Voltak közöttük különféle szent edények, ami azonban ennél is meglepőbb: egy vallásos festményekkel díszített aranyozott rézdoboz is, amelyben két fiolára bukkantak.

Ezek állítólag Jézus keresztre feszítése során összegyűjtött vércseppeket tartalmaznak.

Arthur Brand művészeti nyomozó röviddel a műtárgyrablás után sorozatosan kapott névtelen e-maileket egy olyan személytől, aki azt állította, hogy nála vannak ezek az értékes ereklyék.

Egy titokzatos, késő éjszakai látogató vitte vissza a katolikus egyháztól a közelmúltban ellopott egyik legszentebbnek vélt műtárgyat Forrás: AFP/Ramon Van Flymen

A tolvajok valószínűleg egy barátjuk házában rejtették el a szent kincseket, miután megtudták, hogy vallási műtárgyakat lopni balszerencsét hoz - nyilatkozta a nyomozó. Különösen igaz ez a Krisztus vércseppjeit tartalmazó fiolákra.

A nyomozó a közösségi médiában is beszámolt a szenzációs esetről:

Brand azt tanácsolta az e-mail feladójának, hogy hagyja az ellopott tárgyakat az ajtaja előtt, így mentesülhet az átok és a balszerencse alól. Miután a kincsek a birtokába kerültek, azonnal értesítette a holland hatóságokat - azt azonban nem látta, hogy ki vitte oda az ereklyéket.

Szerencsére a nyomozót nem érte semmiféle balszerencse, mialatt a két fiola ideiglenesen nála volt.