A Világgazdaság számolt be róla, hogy komolyan vette a fogyasztóvédelem a hatósági ár februári bevezetését az alapvető élelmiszereknél. Rögtön az első napon helyszíni vizsgálatokat tartott a boltokban, az Aldi egy pécsi üzlete pedig fennakadt a rostán - ennek a vizsgálatnak az eredményét a napokban tette közzé a hatóság. A kiskereskedelmi lánc elismerte, hogy tíz forinttal drágábban adta a cukrot, mint a jogszabály előírta, ugyanakkor állításuk szerint ez egy adminisztratív tévedés miatt történt.

A kormány februártól vezetett be átmenetileg árstopot az egyes alapvető élelmiszerekre, a kristálycukor, a búzafinomliszt, a finomított napraforgó-étolaj, a házi sertéscomb, a csirkemell, csirke far-hát, csirkehát, csirkefar, csirkeszárnyvég, valamint a 2,8 százalékos zsírtartalmú tehéntej esetében. 

Árstop, 2022. február 1.Fotó: Csudai Sándor - Origo

A hatóság 2022. február 1-jén tartott ellenőrzést az egyes alapvető élelmiszerek hatósági ára kapcsán, illetve általánosan a hagyományos kereskedelmi egységekre vonatkozóan. Az Aldi kiskereskedelmi lánc egyik pécsi boltja pedig megbukott a hatóság helyszíni szemléjén. 

További részletek ide kattintva olvashatók.