Rekord összegért cserélt gazdát a ház, melyben hollywoodi szupersztárok egész sora élt

2017 CMT Music Awards - Arrivals GettyImageRank3 MUSIC Award
NASHVILLE, TN - JUNE 07: Actor Johnny Galecki attends the 2017 CMT Music Awards at the Music City Center on June 7, 2017 in Nashville, Tennessee. Michael Loccisano/Getty Images For CMT/AFP
Vágólapra másolva!
Az Agymenők című sorozat sztárja, Johnny Galecki 11,1 millió dolláros rekord áron adta el azt a Los Angeles-i házat, melyben az elmúlt évtizedekben szupersztárok egész sora megfordult.
Vágólapra másolva!

Nincs túl sok ingatlan, amelynek olyan története lenne a hollywoodi szupersztárok körében, mint annak a háznak, amelyet most az Agymenők (The Big Bang Theory) című sorozat színésze, Johnny Galecki adott el. A Hollywood fölötti hegyek lábánál fekvő történelmi Outpost Estates negyedben található házat a színész 11,1 millió dollárért értékesítette.

Ez pedig a maga nemében (az úgynevezett egycsaládos ingatlanok körében) új rekord árnak számított a környéken. A legutóbbi rekordot 2017-ben állították be, 10,5 millió dolláros vételárral – írja a Dirt.com.

A negyedben egyébként olyan sztárok birtokolnak ingatlant, mint Winona Ryder, William H. Macey, Russel Brand vagy Charlize Theron.

Galecki először havi 45 ezer dollárért próbálta kiadni a házat, amelyet néhány hónapja 11,9 millió dollárért hirdetett meg a piacon. Végül ennél valamivel kevesebbért sikerült csak túladnia rajta.

Az ingatlan története azonban elképesztő, ugyanis szupersztárok egész sora adta kézről kézre az elmúlt évtizedekben. A dokumentumok szerint az 1929-ben épült, spanyol stílusú rezidenciát 1997-ben Lou Diamond Phillips pontosan 1 millió dollárért adta el egy hollywoodi tehetségkutatónak, aki nagyjából két év után adta tovább Ben Stillernek és Christine Taylornak, 1,825 millióért. A pár két évvel később a szomszédos házat is megvette, 1,84 millió dollárért.

Ben Stillerék egy neves építészeti irodát bíztak meg azzal, hogy alakítsák át az egész házat, helyreállítva a régi Hollywood fényűző stílusát. 2009-ben aztán 12,5 millió dollárért hirdették meg teljes birtokot, de két évet kellett várni, mire egy másik szupersztár, Jason Statham 7,325 millióért megvette a spanyol stílusú házat. A szomszédos ingatlant külön adták el 2012 tavaszán, 2,6 millió dollárért.

Statham és a világhírű modell párja, Rosie Huntington-Whiteley 2015-ig élt a házban, mielőtt eladták volna az ingatlan Johnny Galeckinek, 9,2 millió dollárért.

A leírás szerint a háromszintes főépület lakóterülete 614 négyzetméter, és a makulátlanul felújított házban található például billiárdszoba és egy pazar vetítőterem is.

A felső szinten kapott helyet a fő lakosztály, amely kandallóval, két beépített gardróbbal, valamint egy erkéllyel rendelkezik. Az alagsorban pedig egy bár is található, amely közvetlenül a medenceteraszra nyílik.

A több mint 2266 négyzetméteres, domboldali telken egy különálló garázs és egy saját fürdőszobás vendégház is helyet kapott.