Sikeres magyar bemutatkozás az ingatlanfejlesztési szakma egyik legrangosabb nemzetközi kiállításán

Nemzeti Befektetési Ügynökség
Vágólapra másolva!
Sikeresen mutatkoztak be a magyarországi projektek az ingatlanfejlesztési szakma egyik legrangosabb nemzetközi kiállításán március 14-17. között a MIPIM-en Cannes-ban. Az ipari ingatlanok piaca, a logisztika és az iroda-, valamint a hotelfejlesztések álltak a Magyarország-Budapest-stand fókuszában. Jelentős tőkeerejű, nemzetközi befektetők érdeklődtek hazánk ingatlanfejlesztési irányairól, befektetési lehetőségeiről és a folyó fejlesztésekről - emeli ki az eseményről kiadott közlemény.
Vágólapra másolva!

A főváros és a vidéki városok beruházásainak népszerűsítésére, a magyarországi befektetői környezet, a fejlesztési irányok, célok és lehetőségek ismertetésére szolgáló Magyarország-Budapest-standot közösen alakította ki a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) és az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK).

A fő kiállítók a Liget Budapest Projekt és a Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt. (NIPÜF),

a szakmai támogató a világ vezető ingatlan-tanácsadó vállalata, a CBRE volt. A piac meghatározó ingatlanfejlesztői – az ATENOR, a GLP, a GTC, a HelloParks (a Futureal-csoport tagja), az InfoGroup és a WING – a legfrissebb, folyamatban lévő környezettudatos és fenntartható fejlesztéseikkel vettek részt az élvonalbeli nemzetközi seregszemlén.

Bemutatkozott két egyetemi városunk, Debrecen és Szeged is. A Diófa Alapkezelő Zrt. a magyarországi makrogazdasági és befektetési környezetet, valamint az ingatlanalapok által kínált befektetési lehetőségeket ismertette. A Magyarország-Budapest-stand díszvendége Habsburg György, Magyarország párizsi nagykövete volt. A standot meglátogatta Olivier Klein, francia városfejlesztésért és lakhatásért felelős miniszter, akit Habsburg György nagykövet vezetett körbe.

A Magyarország-Budapest-stand a MIPIM-en Forrás: Nemzeti Befektetési Ügynökség

Több magyar várost is a jövő európai lokációinak élmezőnyébe választott az fDi magazine

2023-ban több magyarországi város és egy régió ért el top 10-es helyezést a Financial Times csoporthoz tartozó fDi magazine rangsoraiban, melyet évről évre a legrangosabb nemzetközi ingatlanos seregszemle, a MIPIM megnyitásával egy időben hoznak nyilvánosságra. A jövő európai városait és régióit felmérő listákon kiemelt helyen szerepel Budapest és Debrecen, valamint a közép-magyarországi régió. Régiók tekintetében a közepes méretkategóriában („Mid-Sized European Regions of the Future 2023") befektetés-ösztönzés szempontjából több fontos kategóriában is bekerült a top10-be a közép-magyarországi régió. Az eredmények alátámasztják a HIPA azon törekvéseit, miszerint a működőtőke befektetőket – a településekkel együttműködve – az ország minden pontján magas színvonalon támogatják.

Takács Ernő, a legnagyobb hazai ingatlanfejlesztőket tömörítő egyesület, az IFK (Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület) elnöke úgy véli, a Magyarország-Budapest-stand sikeres bemutatkozását igazolja, hogy több potenciális befektető is komoly lehetőséget lát a magyarországi piacon.

Joó István, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) vezérigazgatója arról számolt be, hogy a kiállításon megtapasztalt figyelem és érdeklődés is azt bizonyította, hogy töretlen a külföldi befektetők bizalma a magyar gazdaság iránt.

Köves Béla, a Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő (NIPÜF) Zrt. vezérigazgatója is azt emelte ki, hogy a jól megválasztott koncepciónak is köszönhetően jelentős volt az érdeklődés a magyar standon bemutatott fejlesztések, illetve a lehetőségek iránt.

Gyorgyevics Benedek, a Liget Budapest Projekt megvalósításáért felelős Városliget Zrt. vezérigazgatója arról beszélt, hogy minden évben jelentős az érdeklődés a Liget Budapest Projekt fejlesztései iránt.