Sok százmillió forintot érhet egy hatalmas James Bond-gyűjtemény

James Bond-rajongó, Steve Oxenrider, eladja gyűjteményét, James Bond, 007
Vágólapra másolva!
Egy hatalmas James Bond-rajongó eladja a 007-es ügynökhöz kapcsolódó emléktárgyakból felhalmozott teljes gyűjteményét, amelynek értéke akár az 1 millió fontot (kb. 438 millió forint) is elérheti.
Vágólapra másolva!

Steve Oxenrider hatalmas, 32 ezer tételből álló gyűjteményében ritka plakátok, filmjegyek, prospektusok és promóciós kártyák találhatók.

Az Arany ujj (Goldfinger) című film eredeti plakátjának módosított változatáért, amelyen a szigorú írországi cenzorok miatt a Bond-lány képét meg kellett változtatni, várhatóan akár 8000 fontot is fizethetnek.

Az első Bond-film, az 1962-es Dr. No plakátjáért pedig 15.000 fontot is megadhatnak.

A gyűjtemény akkora, hogy két részletben kerül értékesítésre – az elsőt november 16-án és 17-én az Ewbank's Auction House-ban bocsátják árverésre.

A James Bond-rajongó Steve Oxenrider eladja 32 ezer tételből álló gyűjteményét Forrás: SWNS

Oxenrider a plakátokon túl a filmek jelentős társadalmi eseményeket jelentő bemutatóihoz kapcsolódó anyagokat is felhalmozott. Az egyik legfontosabb a Thunderball Gala Charity Premiere brosúrája 1965. december 29-éről, amit aláírt Luciana Paluzzi, aki A Fantom visszatér (Spectre) bérgyilkosát, Fiona Volpe-ot alakította a filmben - ez a különlegesség akár 1000 fontért is eladható.

Árverésre bocsátják továbbá a Royal World Charity Premiere 1967. június 12-i brosúráját is, amely a Csak kétszer élsz (You Only Live Twice) című film a londoni Odeon Színházbeli premierjének az emlékét őrzi - ennek értékét 800 fontra becsülik - írja a The Sun.

1973. július 5-én szintén az Odeon Színházban mutatták be az Élni és halni hagyni (Live and Let Die) című Bond-filmet. A premier brosúrájáért, Paul és Linda McCartney aláírásával pedig 600 fontot is fizethetnek.