Nézzen be Pelé egykori New York-i nyaralójába!

BRAZIL-PELE-FOOTBALL Square Vertical FOOTBALL SOCCER PLAYER PERSON-SPORT TROPHY
Pelé 1991. december 7-én New York-ban pózol világbajnoki trófeával, amit játékosként háromszor (1958, 1962, 1970) is megnyert
Vágólapra másolva!
A minden idők legnagyobb futballistájának tartott, néhány napja meghalt Pelé korábban évtizedeken át járt pihenni a New Yorkhoz tartozó Hamptonsban található nyaralóba. Erről mutatunk képeket.
Vágólapra másolva!

Pelé még az 1970-es évek közepén költözött New Yorkba, miután a néhai üzletember, Steve Ross 1970-ben megalapította a New York Cosmos labdarúgócsapatot. Ross öt évvel később 4,5 millió dolláros szerződést ajánlott a brazil sztárnak, aki az érkezésével komoly amerikai figyelmet irányított az országban akkor alig ismert európai futballra.

Ross azonban nemcsak milliárdos focirajongó volt, hanem lelkes hamptoni lakos is, aki a feleségével együtt birtokolta a Cody House nevű hatalmas ingatlant a térségben – írja a Dirt.com.

Nagyon valószínű, hogy a házaspár vendégül látta a nyaralójában Pelét, és talán még arra is bátorították, hogy vegyen saját házat a híres üdülőövezetben.

A brazil sztárfocista 1979-ben meg is vette a hamptoni házát, mindössze 156 ezer dollárért. Az ingatlan East Hampton északi partján, Clearwater Springs városrészben található.

Pelé és két lánya elsősorban New Yorkban élt, miközben közel 40 éven át jártak a nyaralóba pihenni. A közel félhektáros telken elterülő épülethez Pelé később egy második szintet is hozzáépített. Az ingatlan lakóterülete így 316 négyzetméter lett. A házhoz medencét és szabadtéri zuhanyzót is kialakítottak.

A tengerpartra néző nyaraló árvízvédett helyen található, és a közvetlen közelében húzódó tengerparti szakasz, illetve a kikötő tulajdonjoga is hozzá tartozik. A ház összesen hat hálószobával, illetve hét és fél fürdőszobával rendelkezik. A földszinten pedig egy hatalmas média- és játékszobát is kialakítottak.

Pelé végül 2018-ban, 77 évesen adta el az ingatlant – a focista ekkor már ismét Brazíliában élt. A vevő akkor 2,85 millió dollárért fizetett a nyaralóért.