Megnyílt a 29. Fegyver, horgászat, vadászat nemzetközi kiállítás

FeHoVa kiállítás megnyitója a Hungexpón 2023. február 9-én, Kárpát-medence vadászainak, horgászainak és természetkedvelőinek nagyszabású találkozója, 2023.02.09.
FeHoVa kiállítás megnyitója a Hungexpón 2023. február 9-én
Vágólapra másolva!
Megnyílt a 29. Fegyver, horgászat, vadászat nemzetközi kiállítás (FeHoVa) csütörtökön a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban.
Vágólapra másolva!

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes köszöntőjében a vadásztársadalom két legfontosabb témájának nevezte a fegyvertörvényt és a vadászati törvényt.

- hangsúlyozta.

Dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes beszédet mond a kiállítás megnyitóján Fotó: Szabó Gábor - Origo

Nagy István agrárminiszter különösen fontosnak nevezte a Föld biodiverzitásának megőrzését és hangsúlyozta, ennek eszköze a veszélyeztetett fajok védelme mellett a vadászható fajokkal történő gazdálkodás is.

A biológiai sokféleség az emberi élethez elengedhetetlen ökoszisztémát nyújt, és sokat kell tenni, hogy minél többen felismerjék ennek nélkülözhetetlenségét

- fogalmazott.

Dr. Nagy István agrárminiszter beszéde a rendezvény megnyitóján Fotó: Szabó Gábor - Origo

A régió vadászainak, horgászainak és természetkedvelőinek legnagyobb találkozóján 12 ország több mint 200 kiállítója mutatja be újdonságait négy pavilonban, a rendezők számos szakmai programmal várják az érdeklődőket. Idén először lesz a FeHoVa-n aukció, a befolyt összeg a Vadásztrófea Alapítvány vadvédelmi és edukációs programjait támogatja. A négy napon át tartó rendezvénysorozatot a X., jubileumi FeHoVa-MEOESZ Nemzetközi Kutyakiállítással együtt rendezik meg.