Egy stewardess elmondta a sokkoló igazságot a repülőgépek vécéjéről

Mesék a lefolyóból otthon wc repülőgép
Vágólapra másolva!
Kétség sem férhet hozzá, hogy a repülőgép vécéje az egyik legpiszkosabb hely a fedélzeten. Habár egyes légitársaságok mosdói fényűzőek, azonban a legtöbbnél komoly gondok lehetnek a tisztasággal. Egy korábbi légiutas-kísérő a Sanctuary Bathrooms-nak beszélt arról, hogy miért a mellékhelyiség a legkevésbé higénikus hely a gépen, és egyúttal hasznos tippeket is adott arra nézve, hogy ennek ellenére, hogyan lehet illetve érdemes azt haszálni.
Vágólapra másolva!

Rossz levegő

A stewardess úgy nyilatkozott:

Ez azt jelenti, hogy minden alkalommal, amikor egy utas bemegy a mosdóba, beszívja azt a levegőt, amelyet az előző látogató kilélegzett.

Érdemes ezért maszkot viselni.

Szűretlen víz

A repülőgépen a víz általában szűretlen. Ezért mindenképp érdemes palackozott vizet használni, még a fogmosáshoz is, amennyiben ezt valaki a repülőgépen végzi el.

Semmit a kéznek

Az egykori légiutas-kísérő arra is figyelmeztetett, hogy érdemes kerülni a közvetlen érintkezést a lehető legtöbb felülettel a fülkében, de leginkább a WC-ülőkével.

– nyilatkozta, és hozzátette, hogy amennyiben lehetőség nyílik rá, úgy érdemes az utazás után lezuhanyozni, a ruhákat pedig kimosni.

Ráadásul a repülőgép haladása következtében nagy a valószínűsége annak, hogy a mosdóban az emberek elvesztik az egyensúlyt, és vizelet kerülhet a padlóra. Így

semmiképpen sem ajánlott cipő nélkül bemenni a helyiségbe.

A legrosszabb időpont

Az egykori utaskísérő szerint:

A turbulencia sok utasnak okoz gyomorrontást, ráadásul a felszolgált ételek sem olyan összetételűek, amelyek jót tennének a bélrendszernek vagy a bélmozgásnak. Így amint a pilóták kikapcsolják a figyelmeztető jelzéseket hirtelen a mosdóba özönlenek azok az emberek, akik rosszul érzik magukat.