Magyar fejlesztéssel indult el idén Csehországban a közösségi elektromos autó töltés

Grape Solutions
Grape Solutions
Vágólapra másolva!
Csehország vezető energia- és közműszolgáltató vállalata, az Innogy CZ a magyar Grape Solutions Zrt.-vel és MVM Mobiliti Kft.-vel közösen indította el a centralizált elektromos autó töltési szolgáltatását országszerte. Három MVM Csoportba tartozó vállalat országhatárokon átívelő együttműködésével valósult meg a fejlesztés.
Vágólapra másolva!

Az MVM Mobiliti és a Grape Solutions 2018 óta dolgozik együtt a Mobiliti e-töltő alkalmazás fejlesztésén, amely hazánkban a legnépszerűbb elektromosautó-töltő alkalmazássá vált. A regisztrált felhasználók több mint 215 000 töltőállomás közül választhatnak 39 országban.

A termék koncepciójára alapozva a Grape Solutions és az MVM Mobiliti 2021-ben indította el közös EV töltő megoldását, a Montut, melyet idén először Csehországban vezettek be.

A Montu megoldásra épülő Innogy alkalmazás lehetővé teszi a regisztrált felhasználók számára, hogy zökkenőmentesen indíthassák el az elektromos járműveik töltését, illetve az Innogy adminisztrációs felületén a cseh üzemeltetők az idő töredéke alatt kezelhessék a töltőpontokat. A cseh elektromosautó tulajdonosok a foglalt töltőállomásokról is tájékozódhatnak, egy érintéssel indíthatják a töltést, melyről a töltés befejeztével automatikusan generált számlát kapnak.

Az Innogy 2022. márciusában vezette be elektromos autó töltési hálózatát, először az Innogy irodaházában parkoló vendégek számára vált elérhetővé a szolgáltatás, majd 2022. végén az Innogy a teljes cseh lakosság számára kiterjesztette az elektromos autó töltési alkalmazását.

- mondta Petr Matousek, az Innogy CZ technológiai igazgatója.

Magyar fejlesztéssel indult el idén Csehországban a közösségi elektromos autó töltés Forrás: Grape Solutions

- tette hozzá Széll Szilárd, a Grape Solutions Zrt. vezérigazgatója.

- fejtette ki Balogh Szabolcs, az MVM Mobiliti Kft. ügyvezetője.

A Grape Solutions e-mobilitási szoftvere, a Montu lehetővé teszi az Innogy számára, hogy még több mobilitási funkciót építhessen be mobilalkalmazásukba, mint például útdíjfizetés, parkolás, a hűségprogram, Carplay vagy okosóra alkalmazások. Az Innogy további fejlesztéseket tervez 2023-ra, áll a közleményben.