Varga Mihály: A jövő évi költségvetési javaslat a stabilitás, a kiszámíthatóság, a biztonság pályáján tartja az országot

VARGA Mihály, kormányinfó, 2023. 05. 25., Miniszterelnöki Kabinetiroda épületa, Budapest, sajtótájékoztató
Budapest, 2023. május 25. Varga Mihály pénzügyminiszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2023. május 25-én. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
A 2024. évi költségvetés általános vitája csütörtökön lezárul; a benyújtott törvényjavaslat a stabilitás, a kiszámíthatóság, a biztonság pályáján tartja az országot - közölte Varga Mihály pénzügyminiszter a közösségimédia-oldalán csütörtökön.
Vágólapra másolva!

Posztjában a tárcavezető kiemelte: a vitában eddig nem hangzott el olyan átfogó, egységes és a realitásokkal is számoló ellenzéki vélemény, amely alternatívája lehetne a kormány által elkészített "védelmi költségvetésnek".

A megalapozatlan, pusztán mindenre több pénzt költeni akaró javaslatok a deficitet és az adósságot, ezzel a kockázatokat növelnék - írta.

"Maradjunk a stabilitás, a kiszámíthatóság, a biztonság pályáján, ezt tartalmazza a benyújtott törvényjavaslat" - fogalmazott a pénzügyminiszter.