Ilyen még nem volt: a ChatGPT fejlesztője Európába jön

ChatGPT
Vágólapra másolva!
Az Egyesült Királyságban nyitja meg első nemzetközi, vagyis az Egyesült Államok területén kívüli irodáját az OpenAI, a ChatGPT mesterséges intelligencia mögött álló kezdeményezés. Ez a lépés tovább élezheti a mesterséges intelligenciák fejlesztésében folyó versenyt - írja a The Guardian.
Vágólapra másolva!

Londont választotta első nemzetközi irodája elhelyezéséhez az OpenAI. A vállalat központja San Franciscóban van, ott jelentették be, hogy a ChatGPT népszerű mesterséges intelligenciára (MI) épülő chatbot fejlesztőjeként Angliában nyitnak új irodát.

Illusztráció Forrás: Search Engine Journal

Mindennek a MI-megoldások fejlesztői között zajló versenyre lehet igen nagy hatása, legalábbis ez valószínűsíthető a bejelentés kapcsán. Az iparágban megkerülhetetlen szereplőnek számító, a Google-hoz tartozó "DeepMind Business" nevű vállalat londoni székhellyel működik.

A brit kormányzat illetve a tudományos szféra képviselői pedig már korábban bejelentették, hogy mostantól nagy szerepet szánnak az MI-nek az akadémiai színtereken,

különösen úgy, hogy egyre több MI-cég érdeklődik az ebben rejlő lehetőségek iránt is. Például a kiberbiztonsággal foglalkozó, de mesterséges intelligenciára építő Darktrace nevű, Cambridge-i székhelyű cég, vagy a képalkotással foglalkozó startup, a Stability AI. Az OpenAI korábban dollármilliárdos támogatást kapott a Microsofttól.

A cég egyelőre nem közölte, mikor nyílik meg londoni irodájuk, pusztán annyit árult el, hogy ott a kutatási és mérnöki feladatokra fognak koncentrálni. Az sem ismert még, hogy hány munkavállalónak kínálnának lehetőséget Londonban, de négy szakértői tudást kívánó pozícióra már nyilvános álláspályázatot hirdettek.