Ez lehet az oka annak, ha okosórája nem olvassa le az adatokat a csuklóról

OLED, kijelző, technológia, hódítás, LCD
Az elegáns okos órák között is hódít ez a technológia.
Vágólapra másolva!
Noha az okosórák egyre magasabb technológiai színvonalat képviselnek, egy akadály azonban még mindig tornyosul előttük: nehezen olvassák le az adatokat a tetovált csuklóról.
Vágólapra másolva!

A tinta ugyanis megakadályozhatja, hogy az okosórák rájöjjenek, mikor csatolta fel valaki a csuklójára. Ilyen esetekben egyes funkciók – például a viselésérzékelés – nem működnek megfelelően.

A tetoválások összezavarhatják az érzékelőt, és a szerkezet azt „gondolhatja", hogy az órát nem viselik éppen.

Ez további problémákhoz vezethet, például a fitnesz- és egészségérzékelők nem kapcsolnak be.

Úgy tűnik, ez a probléma az érzékelő pontosságával és a tetoválásokkal kapcsolatban a legtöbb, ha nem is az összes okosóránál fennáll. Például az Apple is küzd vele.

Nem működnek az okosórák a tetovált csuklón Forrás: Samsung

A gyártók mindenesetre keresik a megoldást. Például a Samsung Galaxy Watch 2023 második felében kap frissítést. A cég fejlesztői dolgoznak egy olyan funkció hozzáadásán, amely a csuklójukon tetovált felhasználók „viselésérzékelését" hivatott javítani - írja a Blikk.

A funkció a közelgő One UI Watch 5 és Wear OS 4 frissítések része lehet. Utóbbi állítólag a beharangozott Galaxy Watch 6 szériával debütál majd, és később, a termékbejelentő esemény után (amelyre várhatóan július 27-én Dél-Koreában kerül sor) vezetik be a Galaxy Watch 4 és Watch 5 sorozatokra.