Jön a történelem eddigi legnagyobb öröklési hulláma

Wall Street
(FILES) This file photo taken on January 7, 2016 shows the corner of Wall and Broad Street across from the New York Stock Exchange. Wall Street stocks jumped to fresh records August 5, 2016 after the Labor Department reported the US economy added 255,000 jobs in July, well above analysts' expectations. The S&P 500 reached a new intraday high following the report, which also boosted the job figures for May and June. Analysts had expected 185,000 new jobs in July. / AFP PHOTO / TIMOTHY A. CLARY
Vágólapra másolva!
A UBS becslése szerint az Egyesült Államokban a következő hét évben mintegy 18 ezer milliárd dollár, a következő két évtizedben pedig akár 84 ezer milliárd dollár kerülhet a fiatalabb generációk kezébe.
Vágólapra másolva!

A globális bankok egyre többet fektetnek a stabil díjakat hozó vagyonkezelési üzletágba, ellensúlyozva a volatilis befektetési banki és a kereskedési tevékenységet. A legtöbb bank a rendkívül nagy vagyonnal rendelkező ügyfelek rendkívül gyorsan növekvő csoportjára összpontosít.

A Credit Suisse tavaly közzétett jelentése szerint az 50 millió dollár feletti nettó vagyonnal rendelkező milliomosok száma világszerte több mint 50 százalékkal nőtt 2019 és 2021 között, elérve a 264.200-at. Több mint a felük az Egyesült Államokban él.

Hatalmas öröklési hullám várható az Egyesült Államokban, dinasztikus vagyonok fognak gazdát cserélni Forrás: AFP//Timothy A. Clary

Amerikai pozíciójának megerősítése érdekében a UBS az elkövetkező években az úgynevezett baby boomerek, tehát a 40-es és a 60-as évek között született generációk vagyonának öröklésére összpontosít - írja a Világgazdaság.

A cég becslése szerint

az Egyesült Államokban a következő hét évben mintegy 18 ezer milliárd dollár, a következő két évtizedben pedig akár 84 ezer milliárd dollár kerülhet a fiatalabb generációk kezébe.

„A következő 20 évben a történelem legnagyobb öröklési hullámának leszünk a tanúi" – nyilatkozta Iqbal Khan, a UBS globális vagyonkezelésért felelős elnöke. Ez hatalmas lehetőséget jelent számukra, hogy az ügyfelek egy teljesen új generációját szolgálják ki.

További részleteket ide kattintva olvashat.