Bebörtönöztek egy turistát, mert leírta a véleményét a szállásáról

Sea View Resort & Spa - Koh Chang, Thaiföld
Sea View Resort & Spa - Koh Chang, Thaiföld
Vágólapra másolva!
Két napra börtönbe csuktak egy utazót Thaiföldön, mert negatív értékelést adott a szállásáról a Tripadvisoron. 
Vágólapra másolva!

A Daily Star információi szerint a 2020 júniusában egy amerikai vendég, Wesley Barnes,

azt írta a TripAdvisoron, hogy egy thaiföldi hotel személyzete barátságtalanul, az egyik vezető pedig egyenesen borzalmasan viselkedett.

Miután a szálloda vezetősége elolvasta az erősen kritikus hangvételű bejegyzést, kihívták a rendőrséget, és elérték, hogy a hatóság rágalmazás vádjával letartóztassa vendégüket.

A thaiföldi Sea View Resort azt állítja, hogy Wesley Barnes "egy sor zaklató véleményt" írt szállásáról, és emiatt úgy döntöttek, hogy kapcsolatba lépnek a rendőrséggel. Ezek után a férfi két éjszakát egy börtöncellában töltött, de felmerült annak veszélye is, hogy ezt még két évvel megtoldják.

Ezek váltották ki az amerikai férfi haragját

Az Amerikában született, ámmár régóta Thaiföldön élő Barnes 2020 júniusában látogatott el a szigetországi üdülőhelyre. Szállásán szerzett, állítása szerint borzalmas élményeit megosztotta a TripAdvisoron is. Az egycsillagos értékelése mellé magyarázatként a következőket írta:

Ő mint kiderült a Cseh Köztársaságból érkezett. Rendkívül durva és udvariatlan a vendégekkel. Ha jól szeretné érezni magát pihenése alatt, keressen másik szállodát, több is van a

környéken, ahol örülnek a vendégeknek és ahol mindent megtesznek a kényelmükért" - írta.

A Sea View Resort & Spa - Koh Chang, Thaiföld Forrás: Youtube

Amikor a kritika élessé vált és arról a Sea View Resort vezetősége is tudomást szerzett, megkérték Barnes-t, hogy törölje, de a férfi ennek nem tett eleget. Ekkor rágalmazás és jó hírnév megsértése miatt értesítették a helyi rendőrséget.

Thaiföldön szigorú törvények vannak érvényben a rágalmazás ellen, amely kétéves börtönbüntetést vagy 6.300 dollár pénzbírságot is eredményezhet.

A TripAdvisor nagyvonalúan kifizette Barnes jogi költségeit, és az ügy mindkét fél számára - látszólag - megnyugtatóan zárult, hiszen a szálloda ejtette a vádat és a vizsgálatot is lezárták.

Videó a szálláshelyről:

Figyelmeztet az utazási portál

A Sea View Resort azonban azt állítja, hogy az utazási oldal visszalépett a megállapodás egy részétől, és figyelmeztetést tette közzé a szállodáról. A TripAdvisor ezzel szemben azt állítja, hogy soha nem kötött semmilyen megállapodást, és "határozottan ellenez minden olyan akciót, ahol egy vállalkozás, mint például a Sea View Hotel & Spa Koh Changban, a helyi törvényeket használja arra, hogy valakit börtönbe küldjön azért, mert kifejezte a véleményét".

A TripAdvisor figyelmeztetése a hotel kapcsán Forrás: Origo / TripAdvisor

Az eset óta már látható a TripAdvisor piros figyelmeztető jelzése a thaiföldi Sea View Resort-ot bemutató oldalán az alábbi szöveggel: "Ez a szálloda vagy a szállodával kapcsolatban álló személyek büntetőfeljelentést tettek egy TripAdvisor-felhasználó ellen az utazó által írt és közzétett online véleményekkel kapcsolatban. Ennek eredményeképpen a vendég több napot is börtönben töltött. Azonban a TripAdvisor akkor szolgálja legjobban felhasználóit, ha az utazók szabadon megoszthatják véleményüket és tapasztalataikat a platformunkon - legyen ez akár pozitív, akár negatív kritika."

Forrás: Daily Star