Tovább terjeszkedik a Mészáros Csoport

mészáros, csoport, szervezet, alapítvány
Vágólapra másolva!
A Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő Talentis Group Zrt. kizárólagos tárgyalási jogot biztosító szándéknyilatkozatot írt alá az osztrák Asamer Baustoffe AG tulajdonában lévő Lukavac Cement d.o.o. társaság felvásárlásáról - olvasható a vállalati közleményben.
Vágólapra másolva!

Horvátországi és romániai érdekeltségei mellett tovább erősíti külföldi jelenlétét a Mészáros Csoport, amely ezúttal Bosznia-Hercegovinában terjeszkedik.

A Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő Talentis Group Zrt., az aláírt szándéknyilatkozat értelmében, kizárólagos jogot szerzett ahhoz, hogy az Asamer Baustoffe AG 100 százalékos tulajdonában lévő Lukavac Cement d.o.o. leányvállalatának megvásárlásáról tárgyalásokat kezdeményezzen; a tranzakció várhatóan 2023 végén, az átvilágítási folyamat befejezését követően zárulhat. A tranzakció a versenyhatóság jóváhagyásától függ.

Boszina-Hercegovinában terjeszkedik a Mészáros Csoport, egy cementgyár felvásárlásával erősítik külföldi jelenlétüket Forrás: Mészáros Csoport

A Lukavac Cement d.o.o., az építőiparhoz szorosan kötődő, a régióban kiváló piaci pozícióval rendelkező cementgyártó vállalatot 1974-ben alapították, és 2001-ben az osztrák Asamer csoport sikeresen privatizálta.

A cementgyár éves termelési kapacitása 650.000 tonna klinkerbeton és több mint 1.000.000 tonna cement.

A vállalat 50 százalékos részesedéssel rendelkezik a Vijenac mészkőbányában, amely más üzemeknek és építőipari vállalatoknak is szállít adalékanyagot. A vállalat 2014-ben készbeton gyártásával bővítette tevékenységét. A betonüzemek Szarajevóban és Banja Lukában találhatók.

- mondta Mészáros Lőrinc, a Talentis Group Zrt. tulajdonosa.

"A Lukavac Cement megszerzésével a Talentis Group Zrt. egy korszerű, integrált cementgyár tulajdonosává válik a Nyugat-Balkán szívében. A kiváló csapattal működő, korszerű termelést biztosító létesítmények támogatni fogják a Mészáros Csoport vertikális integrációs törekvéseit. Így az Asamer Baustoffe AG újra fókuszálhatja tevékenységének földrajzi hatókörét Ausztriára és a Szlovák Köztársaságra összpontosítva" - mondta Harald Fritsch, az Asamer Baustoffe AG vezérigazgatója.