Félmilliót költött takarításra, hogy másoknak jó legyen, most ő kerülhet bajba

Bushey főutcája, Egyesült Királyság
Bushey főutcája, Egyesült Királyság
Vágólapra másolva!
Egy 90 éves brit férfit jelentett fel a rendőrségen a helyi önkormányzat, miután megtudták, hogy nagytakarítást végeztetett a háza mögötti teljesen elgazosodott területen. Az idős férfi egyébként 1.300 fontot (mintegy 600.000 forintot) költött erre a saját pénzéből, miután több tűzeset is volt már itt. 
Vágólapra másolva!

Keith Ramsell, a Busheyben élő nyugdíjas egyetemi tanár 2021-ben vette meg a házat, ahol azóta is él, és ahonnan hosszú ideig csodálatos kilátás nyílt a közeli parkra és egy régi várárokra is.

Bushey főutcája, Egyesült Királyság Forrás: Wikipedia

Az idő előrehaladtával azonban a háza előtti területet egyre jobban benőtte a gaz és az elburjánzó növényzet. Emiatt pedig a környezet tűzveszélyessé vált.

Az elszáradt füves terület kétszer is kigyulladt

- ősszel és tavasszal, és a tüzek a férfi elmondása szerint rémisztőek voltak.

"Nagyon aggódtam a két szomszédomért, akik sötétben éltek, mert ez a növényzetből álló fal egészen az ablakukig ért."

A 73 éves Jennifer Gee nyugdíjas fodrász ugyanabban a tömbben lakik, mint Keith. A bozótos területet "triffid"-ként írta le - ez egy gyakori kifejezés a nagy, invazív vagy fenyegető kinézetű növények leírására.

"2 éve élek itt. Régebben minden második évben jöttek az önkormányzat kertészei, hogy kivágják a halott fákat, és megtisztítsák a területet. Később csak háromévente jöttek, most pedig arról értesítettek, hogy nem jönnek többet" - mondta az asszony.

A terület fokozott veszélyességére hivatkozva Ramsell többször is írt az ügyben illetékes önkormányzati hatóságnak, majd azt a választ kapta, hogy az érintett helyszínen nem terveznek semmiféle munkálatokat végezni.

"Hetente egyszer körbejárok és összeszedem az üres üvegeket, konzervdobozokat és egyéb dolgokat, és a hosszú fűben megbotlottam egy fadarabban, és nagyon csúnyán megsérült a karom" - mesélte a férfi, aki úgy döntött, hogy vállalkozókat fogad fel a terület rendbetételére. A munka végeztével a felbérelt cég 1.300 fontról szóló számlát állított ki, amit Ramsell saját pénzéből ki is fizetett. "Sok pénzt kértek a takarításért ez igaz, de mivel jó munkát végeztek, és a terület biztonságossá vált, úgy voltam vele, hogy megérte".

Az özvegy férfi ezután emailben értesítette a hatóságot, hogy az általa kérvényezett feladatot végül saját maga elvégezte. A kapott válasz azonban egyáltalán nem az volt, mint amire számított: tájékoztatták ugyanis arról, hogy

tettével bűncselekményt követett el, és emiatt az ügybe máris bevonták a rendőrséget.

Óva intették továbbá attól, hogy a jövőben még egyszer ilyen cselekményre szánja el magát.

Egy héttel később az idős férfi válaszlevelében beszámolt arról, hogy megpróbálta feladni magát egy feléje járó rendőrnél, aki azonban nem volt hajlandó őt megbilincselni, sem letartóztatni. Az özvegy nagyapa elmondása szerint "félig felháborodott, félig szórakozott" az egész tortúra miatt.

Az ominózus hatóság megerősítette, hogy feljelentést tett a rongálás miatt. A rendőrség szerint a nyomozás folyamatban van 30 érett fa, és egyéb bokrok engedély nélküli kivágása miatt, ami bűnös károkozásnak minősül.

Forrás: The Sun Online