Olcsóbbak lesznek az okostelefonok?

apple iphone mobil okostelefon
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Hatalmas visszaesés látszik Kínában az okostelefonok piacán. A harmadik negyedévben 6,3 százalékkal kevesebbet értékesítettek, mint az előző év azonos időszakában. Az elemzők szerint a zsugorodás meglátszott az árakban is.
Vágólapra másolva!

Kínában 67,1 millió okostelefont értékesítettek az idei harmadik negyedévben, ami 6,3 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbinál - áll az International Data Corporation (IDC) honlapjára felkerült jelentésben. Az amerikai kutatócég szerint a piac ezzel már elérte a mélypontot. Will Wong, az IDC egyik vezetője azt mondta, hogy a kínai piacon a várakozások szerint több mint két év után először bővül az értékesítés éves szinten a folyó negyedik negyedévben elsősorban a megnövekedett versenynek köszönhetően, ami lejjebb viszi az árakat.

A kép csak illusztráció Forrás: William Hook / Unsplash

Ugyanakkor rámutatott arra is, hogy "továbbra is van épp elég a kihívásokból, részben mert a kínai fogyasztók gyakorlatiasabbá váltak, és már nem félnek annyira lemaradni az új termékekről, mint a koronavírus-járvány előtt".

Ráadásul a kínai hatóságok négy kínai tartományban is vizsgálatot indítottak a Foxconn ellen. Az Apple iPhone készülékeit gyártó vállalat közölte, hogy mindenben együttműködik a hatóságokkal. A Foxconn egy tajvani multinacionális elektronikai vállalat, amely olyan cégeknek az eszközeit gyártja, mint az Apple, a Nintendo, a Nokia vagy a Sony. A Global Times arról írt, hogy a kínai természeti erőforrások hivatala a Foxconn kulcsfontoságú telephelyein végzett helyszíni vizsgálatokat, Henan és Hupej tartományban – írta meg a BBC. A Foxconn alapelvei közé tartozik, hogy mindenben megfelelünk a helyi törvényeknek – írta a vizsgálatokra adott közleményében a vállalat.