Közel 2 millió autóját hívja vissza egy népszerű autógyártó

Toyota RAV4
1. Toyota RAV4 (1,016 millió db) – 2021-ben taszította le a trónjáról a Toyota Corollát, és 2022-ben is tartani tudta pozícióját, így továbbra is a középkategóriás SUV a világ legnagyobb számban eladott személyautója. Ez egyetlen típus, amiből több mint egymilliót adtak el 2022-ben, pedig az eladásai csökkentek 10%-kal. Több mint 430 ezer darab Észak-Amerikában kelt el, az eladások harmada pedig Kínáé
Vágólapra másolva!
A Nemzeti Közúti Közlekedésbiztonsági Hivatal a múlt héten több mint 1,8 millió Toyota RAV4 SUV-t hívott vissza az Egyesült Államokban egy tűzveszéllyel járó akkumulátorprobléma miatt.
Vágólapra másolva!

A Toyota 1.853.568 darab 2013-2018-as RAV4 SUV-ját hívja vissza, mivel egyes 12 voltos alkatrészek nem illeszkednek megfelelően az akkumulátortálcára. A probléma miatt az akkumulátor elmozdulhat és érintkezhet a rögzítő konzollal, ami rövidzárlatot okozhat.

Ekkor keletkezhet annyi hő, hogy az akkumulátor és a mellette lévő alkatrészek hőkárosodást szenvedhetnek, ami növelheti a tűzveszélyt.

A képen a Toyota RAV4 Forrás: Toyota

A tulajdonosok várhatóan december 17-én kaphatnak értesítő levelet a visszahívásról. A márkakereskedők ingyenesen kicserélik a problémás elemeket.

Forrás: USA Today