Rendőrnek öltözött, hogy segíthessen a testvérének csalni az érettségin

Puskázás, puskázó, diák, vizsga, teszt, feladat,
People cheating on test by copy answer which had been wrote on left hand and eraser
Fotó: Shutterstock/Toonz Jirana
Vágólapra másolva!
Letartóztattak egy indiai férfit, aki egyenruhát viselve rendőrnek adta ki magát, hogy segíthessen a húgának csalni az érettségi vizsgán.
Vágólapra másolva!

Február 21-én kezdődtek a középiskolai érettségi vizsgák Indiában, amelyek kulcsfontosságúak a diákok számára India Mahárástra államában (ez India harmadik legnagyobb területű és második legnagyobb lakosságú állama). Ez hatalmas privilégiumnak számít ezen a vidéken. Az érettségi vizsgák egy jelentős vízválasztót jelentenek a diákok számára, hiszen ha ezeken megbuknak, nem kerülhetnek vezető beosztású pozíciókba. Indiában azok számítanak igazán sikeresnek, akik a lakosság létszámához képest elenyésző mennyiségű technológiai vállalat valamelyikénél dolgozhatnak. 

Puskázás, puskázó, diák, vizsga, teszt, feladat,
A kép csak illusztráció
Fotó: Shutterstock/tawanroong / Shutterstock/tawanroong

Ebben szerette volna segíteni testvérét egy 24 éves férfi, aki rendőrtiszti egyenruhát viselve lépett be a Patur városában található Shahbabu Urdu Középiskolába. Azt tervezte, hogy a diákok felügyeletének ürügyén beszivárog a vizsgaközpontba, és átadja a húgának a vizsgához szükséges információkat. Csakhogy a dolgok nem igazán úgy alakultak, ahogyan eltervezte. 

Khandarénak egészen könnyedén sikerült bejutnia a Shahbabu Urdu Középiskolába, és azt hitte, hogy ettől kezdve minden menni fog, mint a karikacsapás. Ekkor azonban az oktatási intézménybe érkezett egy igazi rendőrfelügyelő a maga csapatával, akiket a fontos vizsga idején a biztonság felügyeletével bíztak meg. Meglátva őket, az álrendőr megpróbált tisztelegni kollégáinak, de kínos gesztusa azonnal gyanút keltett. Amikor a valódi rendőrök elkezdték alaposan megvizsgálni a 24 éves férfi egyenruháját, több ellentmondásra is bukkantak. Először azt vették észre, hogy az egyenruháján lévő névtábla nem volt megfelelő, majd azt, hogy az egyenruha minősége sok kívánnivalót hagy maga után. Amikor pedig átvizsgálták a kabátjának zsebeit, egy csomó papírfecnire bukkantak - ezeket szerette volna odaadni a testvérének. 

A 24 éves álrendőrt őrizetbe vették, és azzal vádolták meg, hogy jogtalanul kormánytisztviselőnek adta ki magát. Most azt kockáztatja, hogy a mutatványa miatt rács mögé kerül.