Megkezdődik a Davosi Világgazdasági Fórum

Vágólapra másolva!
Csütörtökön harmincegyedik alkalommal rendezik meg a Davosi Világgazdasági Fórumot. Az ötnapos rendezvény legfőbb témája a globalizáció, amely ellen az idén is tüntetésekkel készülnek.
Vágólapra másolva!

Az ötezer meghívott politikus és gazdasági vezető között lesz a japán elnök Mori, a palesztínok vezetője Arafat vagy a másik nobel-békedíjas Simon Peresz is. A találkozra várható Kostunica elnök is, az új amerikai elnökség viszont csak videókonferencia segítségével kapcsolódik az eseményekhez.

Mgyarországot Mádl Ferenc köztársasági elnök képviseli, a meghívottak között van Surányi György, a Magyar Nemzeti Bank távozó elnöke, Meggyesy Péter, aki korábban a Fórum tanácsadó testületének tagja volt és Csányi Sándor, az OTP Bank elnöke, mint a "holnap nagy jelentőségű vezetője", aki ezzel a címmel állandó tagja a meghívottaknak.

Davosban globalizáció ellenes tüntetésektől tartanak, melyről a fórum tevékeny alapítója és szervezője, Klaus Schwab megpróbálta annak szervezőit lebeszélni. Davosban többek között a globalizáció káros hatásainak megszüntetéséről is tárgyalnak a világ vezetői - érvelt Schwab.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Davosi Világgazdasági Fórum

A fórumon elhangzó beszédek (letölthető video és hanganyag)