Tőzsdére vonulnak a török futballklubok

Vágólapra másolva!
Ezentúl nem csak a pályán, hanem az értékpapírpiacon is szurkolhatnak kedvenc csapataiknak a török futballrajongók és befektetők, ugyanis pénteken a Besiktas és a Galatasaray részvényeit is bevezették a törökországi tőzsdére.
Vágólapra másolva!

A klubok részvényeire feltehetően nagy kereslet fog mutatkozni a befektetni szándékozók között, ugyanis mindkét szervezet tetemes bevételekkel rendelkezik televíziós közvetítési jogokból, szponzorálási díjakból és jegyeladásokból. A Besiktas 10 millió font körül bevételt kíván elérni a részesedéseinek 15 százalékos értékesítésével, míg a Galatasaray nem kevesebb, mint 14 millió fontot szeretne összegrundolni.

A klubok nyilatkozatai szerint a részvényekből befolyt összeget elsősorban az utánpótlásképzés színvonalának emelésére, illetve a meglévő stadionok felújítására és kibővítésére kívánják fordítani. A Galatasaray tőzsdére való kivonulása nem újkeletű üzleti terv megvalósulása, ugyanis a klub már korábban is ki szeretett volna lépni a részvénypiacra, amit a török gazdasági krízis hiusított meg az elmúlt évben.

A dologra némi árnyékot vetít, hogy Christoph Daum, a Beskitas vezetőedzője ellen jelenleg eljárás folyik Németországban 63 rendbeli kokainnal való visszaélés és kereskedés ügyében.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Galtasaray

Besiktas

2002. február 11. 09:57