Sokan akarnak Postapartnerek lenni

Vágólapra másolva!
Változatlanul élénk az érdeklődés a Postapartner Program keretében meghirdetett posták üzemeltetésére, a negyedik ütem részvételi szakaszában 69 pályázó 362 postára 807 jelölést adott be a május 7-ei határidőig - közölte a Magyar Posta Zrt. hétfőn.
Vágólapra másolva!

A Postapartner Program negyedik ütemében Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Nógrád és Zala megyében összesen 390 postahely működtetésére keres a Magyar Posta partnereket. Eredményt a következő forduló, az ajánlattételi szakasz után ősszel hirdet a Magyar Posta.

A hálózat átalakítását célzó Postapartner Programot 2007 végén hirdette meg a társaság, amelynek keretében posták üzemeltetésére keres együttműködő partnereket. A Magyar Posta nyílt, háromszakaszos közbeszerzési eljárás útján választja ki a partnereket. A jelentkezők az előminősítést követően vehetnek részt a pályázat második, részvételi szakaszában.

A program első két üteme lezárult, annak eredményeként hét megyében és Budapesten újabb 141 helyen postapartnerek biztosítják a szolgáltatást. A program harmadik üteme 2008 októberében indult kilenc megyében.

A Postapartner Program harmadik ütemében 70 pályázó 380 posta üzemeltetésére nyújtott be érvényes részvételi jelentkezést, azaz 37 kivételével a meghirdetett 417 szolgáltató-hely mindegyikére akadt érdeklődő. A közbeszerzési eljárás harmadik szakasza az ajánlattételi szakasz jelenleg is tart. Az eredményhirdetés július első felében várható. A sikeres pályázókkal előreláthatólag augusztusban köthet szerződést a Magyar Posta, és az új postapartnerek ez év őszén vehetik át a posták üzemeltetését.

A program harmadik és negyedik ütemében már szerepelnek olyan megyék postahelyei is, amelyekre az első körben a társaság nem kötött szerződést, például Heves, Somogy és Komárom-Esztergom megyében.