Bernanke sikere lenyomja a dollár árfolyamát - gazdasági lapszemle

Vágólapra másolva!
Bernanke lehetséges sikere lefelé nyomta a dollár és a jen árfolyamát. Az Avatar letaszíthatja trónjáról a jegyár bevételekben 12 éve rekorder Titanicot. Ezreket bocsát el a brit élelmiszerlánc, Amerikában ugyanakkor úgy tűnik, hogy a vállalatok változtatnak eddigi válságkezelő gyakorlatukon és újra elkezdődhet a munkaerőtoborzás.
Vágólapra másolva!

Esett a jen és a dollár árfolyama hétfőn, az euró pedig emelkedett, miután olyan jelentések láttak napvilágot, hogy Ben Bernanke egyre közelebb áll ahhoz, hogy ismét ő legyen a Fed elnöke - írja a Reuters.

A második legnagyobb brit élelmiszerlánc, a Walmart 11 200 dolgozójától szabadulna, a lépést a következő három hónapban tervezi megtenni - írja a businessweek.com.

Egyre több amerikai vállalat tervez munkaerőfelvételt és befektetéseketa az év első felére, ami erőt adhat a gazdasági fellendülésnek - írja egyebek mellett a Reuters.

Bevételrkordot dönthet az Avatar a Marketwatch szerint. Amerikában már legyőzte a Titanicot, világszerte azpnban még elmarad a tizenkét éve rekorder Titanictól.