Orvosmeteorológia - gyenge hidegfront után naposabb, de hideg idő

Vágólapra másolva!
Szombaton borongós, vasárnap és hétfőn változóan felhős időnk lesz néhány órás napsütéssel.
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint szombaton gyenge hidegfronti hatás és élénk szél okozhat panaszokat, azonban a vasárnap és a jövő hét elején elkerülnek bennünket az időjárási frontok. A szombati borús idő után vasárnaptól már rövidebb-hosszabb időszakokra előbújik a nap, azonban csak 0 fok körül tetőzik a hőmérséklet. Hideg téli idő várható.

Szombaton lehangoló, felhős, hideg idő várható, csak északon lehetnek rövid napos időszakok. A közlekedők helyenként vizes, csúszós útszakaszokkal találkozhatnak. Élénk lesz a légmozgás, az arra érzékenyeknél fejfájás jelentkezhet. Gyenge hidegfronti hatás érvényesül, a frontérzékenyek ízületi és izomfájdalmakat, vérnyomás emelkedést tapasztalhatnak. Öltözzünk melegen, védjük fejünket és nyakunkat is sapkával, sállal.

Vasárnap fronthatás nem terheli szervezetünket. Bár több-kevesebb időre előbújik a nap, hideg időre készüljünk, Helyenként fagypont alatt marad a hőmérő higanyszála. Mérséklődik a légmozgás, csapadék nem várható. Reggel többfelé süllyed fagypont alá a hőmérséklet, lehetnek fagyos útszakaszok. napközben azonban javulnak a közlekedés feltételei.

Hétfőn is marad a hasonlóan frontmentes, hideg, téli idő, hosszabb-rövidebb napos időszakokkal. Csapadék ezen a napon sem valószínű. Továbbra is szükség lesz a vastag kabátra. A hajnali órákban országszerte fagyok váratók. A közlekedők reggel fagyos, csúszós útszakaszokra, helyenként ködfoltokra számíthatnak.