Vágólapra másolva!
A következő napokban folytatódik a hideg, télies idő. A szombati nap lehet a legalkalmasabb a szabadban való időtöltésre. A fűtött lakásban legcsökkenő páratartalom légúti problémákat okozhat.
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika jelentése szerint a következő napokban számottevő fronthatás nem várható, csak vasárnap terhelheti a szervezetet gyenge kettős front.

Pénteken folytatódik a fagyos idő változó felhőzettel, néhol kisebb havazással. A fűtött helyiségek páratartalma sivatagiasan alacsony értéket vehet fel, főként a szükségszerű szellőztetések miatt. Az alacsony páratartalom leginkább az esetleges éjszakai köhögés során érint kellemetlenül. A megfelelő légnedvességet bepárologtatással lehet elérni. A réteges öltözködéssel védhetjük magunkat a lehűléstől. A hideg idő miatt a felsőlégutak nyálkahártyái könnyebben kihűlnek, így fokozottan vannak kitéve a korokozók támadásainak. Ezt megelőzhetjük, ha az orrunkon veszünk levegőt.

Szombaton több-kevesebb napsütésre is számíthatunk, de néhol tartósan ködös maradhat az idő. Általában fagypont alatt marad a csúcshőmérséklet, ezért a leesett hó megmaradhat. Kiváló lehetőség nyílik a szabadidős tevékenységekre. Hóágyús sípályáink megfelelő hóval várják a síelni vágyókat. Gyenge lesz a légmozgás, fronthatás nem várható, így semmilyen időjárási esemény sem fogja zavarni a szórakozást. A hideg, télies időben azonban érdemes melegen öltözködni. A közlekedőket általában kedvező feltételek várják, csak helyenként ronthatja köd a látást.

Vasárnap már felhősebb, borúsabb időre kell számítani, ami hangulatodat is ronthatja. A frontérzékenyek enyhe panaszokkal szembesülhetnek a nap folyamán. A légszennyezettség a nagyvárosokban várhatóan magas lesz, csak kissé csökken a megélénkülő szélnek köszönhetően. A szélre érzékenyek fejfájást tapasztalhatnak. Aki teheti, töltse pihenéssel a napot.