Derült idő lesz vasárnap, ködfoltokkal

Vágólapra másolva!
Többnyire száraz, eleinte enyhe, majd kissé hűvösebb levegő áramlik vasárnap estig Magyarország fölé. Általában derült lesz az égbolt, csapadék nem valószínű.
Vágólapra másolva!

Éjszaka eleinte kevés lesz a felhő, majd nyugat felől megnövekszik a fátyolfelhőzet, északkeleten pedig párássá válik a levegő, foltokban köd képződik.

Vasárnap a Dunántúlon fátyolfelhőzet szűri a napsütést, másutt többnyire derült égboltra lehet számítani. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 2, 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12, 17 Celsius-fok között alakul. Csapadék nem valószínű. Főként keleten lehetnek pára-, illetve ködfoltok. A délkeleti szél az ország nyugati és középső területein többfelé megélénkül, a Kisalföldön megerősödik. Fronthatás továbbra sem lesz.

Ilyen az idő Európában

Nyugat-Európa fölött többközéppontú ciklonrendszer helyezkedik el, amelynek hatására arrafelé többször erősen megnövekszik a felhőzet, és a ciklonközéppontokhoz tartozó frontok mentén többfelé esik az eső, záporeső. Enyhe az idő, a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 12 és 18 fok között alakul. Vasárnap estig a Kárpát-medence fölé a nyugat-európai ciklon előoldalán többnyire száraz, eleinte enyhe, majd kissé hűvösebb levegő áramlik.

Kelet-Európa időjárását anticiklon alakítja. A leszálló légmozgásoknak köszönhetően általában kevés a felhő, napos az idő, de helyenként tartósan megmarad az éjszaka képződött köd. Az anticiklon déli felén az ilyenkor megszokottnál melegebb van, a kora délutáni órákra 12, 18 fok közé melegszik fel a levegő. Az északkeleti tájakon hidegebb az idő, napközben is csak 0, +8 fokot mérnek, sőt északon helyenként -5 fok alatt marad a hőmérséklet csúcsértéke.