Szeles-felhős lesz a kedd

Vágólapra másolva!
Kora délután sem lesz melegebb 25 foknál, csütörtökre viszont visszatér a valódi strandidő. A múlt hetinél hidegebb időt az okozza, hogy kedd estig több hullámban váltakozó nedvességű léghullámok érkeznek.
Vágólapra másolva!

Kedden átmenetileg ismét erősen megnövekszik a felhőzet északnyugat felől. Emellett viszont többórás napsütésre is lehet számítani. Szórványosan lehetnek záporok. Egy-egy zivatar sem kizárt, dörgéssel és villámlással, elsősorban északon. Heves zivatarokra nem kell számítani, azaz zivatarok környezetében sem lesznek 90 kilométer/óránál erősebb széllökések és 2 centiméternél nagyobb szemekből álló jégeső.

Napközben többfelé megerősödik az északnyugati szél, északnyugaton és a középső megyékben néhol 60-65 kilométer/órás lökésekkel. Tovább tart a hűvös idő: a hajnali 8, 14 Celsius-fok után 21, 26 fok között várható a legmagasabb nappali hőmérséklet.

Szerdán sok lesz a napsütés. A gomolyfelhő-képződés miatt főként északon, északkeleten fordulhat elő zápor, zivatar. Megerősödik az északnyugati, nyugati szél. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 8, 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23, 28 fok között alakul.

A múlt hetinél hidegebb időt az okozza, hogy kedd estig több hullámban váltakozó nedvességű, továbbra is hűvös léghullámok érkeznek a Magyarországtól nyugatra elhelyezkedő anticiklon peremén a Kárpát-medencébe. Csütörtöktől viszont hirtelen felmelegszik az idő: a hajnali 10, 16 fokról kora délutánig 29, 34 fok közé melegszik a levegő.

Továbbra is hidegfronti hatásra kell számítani, fejfájással, vérnyomás-ingadozással. A görcsökkel járó megbetegedéseknél fokozódik a görcshajlam, gyakoribbak lehetnek a reumás fájdalmak. A reakcióidő is hosszabb lesz a megszokottnál.