Alig lesz napsütés a jövő hétig

Vágólapra másolva!
Marad a borult, párás, hűvös idő. A köd a Duna-Tisza közén marad meg a legtovább. Keletről pár fokkal hűvösebb levegő érkezik Magyarország fölé, ezért van egyre hidegebb.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön reggel és kora délelőtt borult, párás, ködös idő lesz. Napközben megszűnik a köd, helyenként a felhőzet is felszakadozhat. A köd legtovább a Dunántúl délkeleti részén és a Duna-Tisza-közén marad meg, és lesznek területek, ahol tartósan párás lesz a levegő.

Esőre nem kell számítani, legfeljebb ködszitálás fordulhat elő jelentéktelen mennyiségben. Az Alföld északi részén időnként megélénkül a délnyugati szél. Délutánra 10 és 17 fok közé melegszik a levegő. Késő este 7, 12 fok között alakul a hőmérséklet.

Pénteken eleinte jobbára párás, ködös idő várható. Mire a köd feloszlana, délutántól nyugat felől beborul az ég. Az Alföldön ugyanakkor több órára is kisüthet a nap. Egyre többfelé várható eső, zápor. Estig északon lesz csapadék, majd estétől nyugat felől másutt is. többnyire mérsékelt marad a változó irányú szél.

Hajnalra 1, 9 fok közé hűl a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 13, 18 fok között alakul, de a tartósan ködös tájakon csak 10, 12 fokig emelkedik délutánra a hőmérséklet.

Erős fronthatásra a hétvégéig nem kell számítani, csendes őszi idő lesz. A nyirkosabb, párásabb levegő miatt érdemes rétegesen öltözködni.